Родопски метаморфози в село ДоленДата на събитието: 06.08.2015
0

Сподели

0Shares
0 0 0
Transfiguration
Амфитеатралната сцена в село Долен

Първото издание на Transfiguration Festival ще завладее с мистиката си родопското село Долен от 6 до 9 август. Очаква ни много музика с Baba Zula, Исихия, The Moon and the Nightspirit , Бalkansky, Кайно Йесно Слонце, Irfan, smallman, Vataff Project и др., както и богата палитра от лекции, прожекции, работилници и ателиета.

Архитектурно-историческият резерват село Долен ще приеме с типичното родопско гостоприемство участниците във фестивала. Те ще имат възможност не само да се радват на хармонията от звуци, идваща от специално изградената от естествени материали амфитеатрална сцена, но и да опознаят селото и района, попивайки от атмосферата им. За целта организаторите са включили в програмата различни работилници и ателиета, както и обиколки в района.

Transfiguration
Архитектурно-историческият резерват село Долен

Ако искате да научите повече за селото, веднъж дневно ще се организират архитектурни разходки из резервата с различни маршрути, в които можете да се включите. Ще можете да участвате и в кратките беседи за архитектурно-историческия резерват с. Долен и виртуални разходки „Минало, настояще и бъдеще“. Чрез тях всеки ще може да се докосне до духа на мястото и да узнае за многопластовото му съдържание.

Transfiguration Festival

Ако предпочитате пък да направите опознаването по-динамично, имате възможност да вземете колело под наем от Compass bikes и да обиколите района. Повече ще можете да научите на място от Compass bikes и организаторите на Transfiguration.

Transfiguration Festival

Друга възможност да усетите Родопите по един от най-автентичните начини, е да яхнете някой от конете, които ще ви очакват в село Долен и напътствани и съпроводени от опитен ездач да прекосите някои от най-интересните места в района.

Transfiguration Festival

Освен опознаване на района да две гуми, четири копита или пеша, ще можете да го видите и от въздуха. Една от приятните изненади, които ви очакват на Transfiguration Festival, е полет с балон над село Долен. Кога и накъде точно ще полетите, ще можете да уточните на място спрямо времето в момента.

Айляк Хамак
Снимка: Никол Недевска

За всички, които искат да отпочинат качествено в село Долен, ще има градина от “Айляк” хамаци, в които да се отпуснат, а ако им липсва интересно, приключенско четиво, ще намерят книгите на издателство „Вакон“ на място.

Transfiguration Festival

Поради естеството на фестивала и мястото на провеждането му, билетите за Transfiguration Festival са пуснати в ограничен тираж от 1024 броя. Те могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в страната. Освен пълната фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, билетите включват места на охраняемите паркинг и къмпинг зони. За да получат своите места, посетителите трябва да регистрират идентификационния номер на билета си на уебсайта на фестивала.

Transfiguration

Сподели

0Shares
0 0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.