Родопски метаморфози в село Долен

0


Дата на събитието: 06.08.2015

Сподели

Shares
Transfiguration
Амфитеатралната сцена в село Долен

Първото издание на Transfiguration Festival ще завладее с мистиката си родопското село Долен от 6 до 9 август. Очаква ни много музика с Baba Zula, Исихия, The Moon and the Nightspirit , Бalkansky, Кайно Йесно Слонце, Irfan, smallman, Vataff Project и др., както и богата палитра от лекции, прожекции, работилници и ателиета.

Архитектурно-историческият резерват село Долен ще приеме с типичното родопско гостоприемство участниците във фестивала. Те ще имат възможност не само да се радват на хармонията от звуци, идваща от специално изградената от естествени материали амфитеатрална сцена, но и да опознаят селото и района, попивайки от атмосферата им. За целта организаторите са включили в програмата различни работилници и ателиета, както и обиколки в района.

Transfiguration
Архитектурно-историческият резерват село Долен

Ако искате да научите повече за селото, веднъж дневно ще се организират архитектурни разходки из резервата с различни маршрути, в които можете да се включите. Ще можете да участвате и в кратките беседи за архитектурно-историческия резерват с. Долен и виртуални разходки „Минало, настояще и бъдеще“. Чрез тях всеки ще може да се докосне до духа на мястото и да узнае за многопластовото му съдържание.

Transfiguration Festival

Ако предпочитате пък да направите опознаването по-динамично, имате възможност да вземете колело под наем от Compass bikes и да обиколите района. Повече ще можете да научите на място от Compass bikes и организаторите на Transfiguration.

Transfiguration Festival

Друга възможност да усетите Родопите по един от най-автентичните начини, е да яхнете някой от конете, които ще ви очакват в село Долен и напътствани и съпроводени от опитен ездач да прекосите някои от най-интересните места в района.

Transfiguration Festival

Освен опознаване на района да две гуми, четири копита или пеша, ще можете да го видите и от въздуха. Една от приятните изненади, които ви очакват на Transfiguration Festival, е полет с балон над село Долен. Кога и накъде точно ще полетите, ще можете да уточните на място спрямо времето в момента.

Айляк Хамак
Снимка: Никол Недевска

За всички, които искат да отпочинат качествено в село Долен, ще има градина от „Айляк“ хамаци, в които да се отпуснат, а ако им липсва интересно, приключенско четиво, ще намерят книгите на издателство „Вакон“ на място.

Transfiguration Festival

Поради естеството на фестивала и мястото на провеждането му, билетите за Transfiguration Festival са пуснати в ограничен тираж от 1024 броя. Те могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в страната. Освен пълната фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, билетите включват места на охраняемите паркинг и къмпинг зони. За да получат своите места, посетителите трябва да регистрират идентификационния номер на билета си на уебсайта на фестивала.

Transfiguration

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.