Организаторите на Horizon: Очаквайте изненади!

0
 

Сподели

Shares

Horizon Festival се задава на хоризонта. Тазгодишното трето издание на фестивала предстои да ни връхлети от 7 до 13 март в Банско. Любопитни какво ни очаква, освен много каране по снежните писти и богата музикална програма, се свързахме с организаторите, които ни разказаха какво са ни намислили.

Horizon Festival

Зимните спортове са си приятно изживяване сами по себе си, но все пак кои са най-известните имена в тазгодишния музикален състав на Horizon Festival?
Тази година разширихме музикалния спектър на фестивала, за да се сигурни, че ще има за всекиго по нещо. За хаус и техно феновете сме подготвили имена като Moodymann и Move D, докато любителите на саунд систем културата ще чуят Congo Natty, Mungo’s и Hifi. Kink, нашият неофициален резидент и хедлайнер, ще се присъедини отново. Изключително сме радостни, че имахме възможността да проследим развитието му през последните 3 години – направо ни отнесе главите! Submotion Orchestra и Fatima & The Eglo Band ще внесат нова нотка във фестивала, а живите вокални изпълнения на нестандартните планински сцени ще създадат магическа атмосфера. Обещахме над 80 чуждестранни изпълнители, а вече броят им надхвърля 100.

Знаем, че повечето от фестивалните локации се пазят в тайна, но можете ли да издадете нещо специално за „360°“?
Изключително сме развълнувани от новата ни планинско-речна сцена – достатъчно близо е до града, а същевременно ще ни позволи да увеличим децибелите без да създаваме проблеми на местните жители! Мястото е уникално – на заден план се вижда пиринската гора, а гледката от пистата надолу към долината е още по-внушителна. Добавете към това спираща дъха музикална програма, светлинно шоу с лазери и прожектори и някоя и друга изненада – ето това ще бъде Horizon Festival.

Horizon Festival

Ще може ли човек да свали за малко ските или борда и да послуша музика направо на пистата?
Да, Mountain Creek и Secret Hotel са идеалните места за почивка, където ще можете да си отворите една бира и да послушате хубава музика. Някои от главните изпълнители ще бъдат на Mountain Creek спота, докато Secret Hotel ще посрещне новоизгряващите имена от световната музикална сцена.

Horizon Festival

Как въобще измисляте такива необичайни места за концерти?
Банско е пълен с изненади, обожаваме курорта именно заради многото потенциални локации. Любимият ни „клуб” е известният подземен ресторант към Gardenia Park Hotel. Открихме го съвсем случайно първата година, докато търсихме добър хотел, където да отседнат гостуващите диджеи. Виктор, управителят, предложи да използваме мазето за някое рейв парти, а ние от учтивост казахме, че ще го погледнем. Нямахме абсолютно никакви очаквания и надежди, че помещението може да ни послужи за нещо и изненадата беше голяма, когато слязохме и пред нас се откри един подземен простор, който напомняше на стая в замък. Казахме си: „Това е перфектнта локация за фестивала“. „Еуфория” е друг ресторант, който ползваме за среднощните ни партита. Открихме го един ден, когато отидохме да хапнем, и си тръгнахме сключили сделка със собственика да правим партита и там. Разчупените нива и интериорът са подходящи за събития в стил „Ибиса“.

Horizon Festival

Самите изпълнители сигурно също се чувстват по-различно на подобни локации?
О, определено усещането за тях е много различно от обичайното! Щастливците, които пускаха в малък GoGo бар, заобиколени от атрактивни танцьорки, ще помнят дълго участията си. Но не са само те – късметлии са и диджеите, които ще представят сетовете си на терасата на Secret Hotel, където ще има лазерни лъчи, парти „хрътки” и диви горски животни. Тези две места са абсолютно различни едно от друго, но това, което ги обединява е именно уникалността им и предпоставките за страхотно шоу.

Horizon Festival

Как се прави един от най-добрите фестивали в света?
Рецептата е много простичка – взимаш добра музика, талантливи артисти, позиционираш ги на уникални и необичайни места и ги оставяш да „зреят” на фона на прекрасната Пирин планина. Смесваш всичко това с възможно най-добрата саунд система, с най-добрите инженери, и щом приключиш, поръсваш с любов (много любов), добро настроение и страст.

Horizon Festival

Имате ли планове да разширите броя стилове, които ще бъдат застъпени в програмата на фестивала през следващите години?
Да, това е сигурно. В момента работим за събирането на артисти от всички стилове на електронната музика – хаус, техно, бас, дръм енд бейс, както и груув, фънк и лайв банди и изпълнения. Да не забравяме и хип-хоп представителите. Целта ни е да намираме нови и нови таланти и жанрове, но същевременно отдаваме своята почит и уважение към корените на музиката и музикалната култура.

Horizon Festival

Следете Facebook страницата на 360°, където ще имате възможност да спечелите билет за фестивала.

Horizon Festival

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.