42 231 вертикални метра в планината за един ден със ски и сноуборд!

Андрей Балевски и Денислав Бодичев успяха да направят цели 58 спускания от лифт Тодорка

0
 

Сподели

Shares
Снимка: banskoski.com

Андрей Балевски (ски) и Денислав Бодичев (сноуборд) успяха да изпълнят предизвикателството си да се спуснат минимум 40 пъти по пистите на Банско в рамките на ден!

На 19 февруари Андрей и Денис се качиха и спуснаха от лифт Тодорка по писта Балканиада цели 58 пъти, а заедно с тях в идеята бяха и Никола Абаджиев (сноуборд) и Симеон Павлов (ски), които направиха почти същото – с едно спускане по-малко.

Снимка: banskoski.com

Денивелацията на 6-седалковия лифт Тодорка е 703 метра, а като се прибави и слизането по ски пътя до началната точка, общо спуснатите вертикални метри на Андрей и Денис са точно 42 231 м, съобразени с работното време на съоръженията. По време на осъществяване на предизвикателството, четиримата се спускат по пистата средно с около 60 км/ч, а максималната засечена скорост на Анди е 121,1 км/ч като общо изминатите километри за деня са точно 145.

Снимка: banskoski.com

Първоначалната идея на двамата бе да се спуснат най-малко 40 пъти и да достигнат вертилната височина от 30 000 метра.

„Най-хубавото е, че надминахме значително целта, която си бяхме поставили за деня и че всички са живи и здрави. За нас беше важно да се движим по всички правила за безопасност на Световната федерация по ски и да се забавляваме. Времето и пистата бяха перфектни. А Симеон Павлов и Коки Абаджиев показаха колко много потенциал има в следващото поколение – те направиха само 1 спускане по-малко от Денис и мен!“, споделя Балевски.

Снимка: banskoski.com

Изминатите вертикални километри на скиорите, се равняват близо пет пъти на височината на Еверест!

Еха!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.