Маунтинборд крос в Сопот

0
 

Сподели

Shares

Общо 21 състезателя (19 мъже и 2 жени) от България, Сърбия, Русия, Германия и Румъния взеха участие в надпреварата по маунитнборд в Сопот.

Състезанието се проведе в два етапа. Първоначално атлетите се спускаха в квалификации за време, от които отпаднаха трима. Между тях беше и сноуборд про-то Димитър Чокоев – Джими, за съжаление окачването му не издържа и той падна в последната част на трасето, но първите му стъпки в състезателния маунтинбординг определено дават надежди за бъдещи високи постижения.

Останалите 16 състезателя при мъжете продължиха във втория етап при взаимни елиминации по системата най-добро срещу най-лошо време. След оспорвани битки, падания, рани, махмурлук и повече от 10 старта, двама от далите най-добро време останаха на финала – сръбската легенда и млада надежда Слободан Бановиц – Боба и нашето момче Крис Драгошинов.

Везните натежаваха Боба да победи, заради почти два пъти по-тежкото си телосложение, което позволява по-бърза скорост по трасето. Но съдбата си каза думата. След като поведе в началото, Боба падна, което бе знак за Крис да атакува максимално и да поведе хорото. До края на трасето той не отстъпи на именития си съперник и така за втори път (след състезанието преди 2 години) българин спечели в домакинство на Европейско първенство по маунтинборд.

Източник: board.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.