XCO София – велосъстезанието в сърцето на столицата

0


Дата на събитието: 19.07.2015

Сподели

Shares

На 19-ти юли в София ще се организира атрактивно вело състезание в дисциплина кроскънтри, в което ще могат да се включат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи.

XCO София

Организаторите на събитието от Консепт Криейтив, подготвят много приятно и интересно трасе, по което неделния ден в парка може да стане наистина вълнуващ. В състезанията могат да се включат всички желаещи, като ще бъдат разделени в няколко отделни категории – деца, юноши, мъже „Хоби“, мъже „Про“ и жени. Всеки които иска да се включи в събитието е необходимо да попълни онлайн формата за регистрации тук.

XCO София

Събитието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Основната цел на XCO София е да накара повече различни хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.

Състезанието ще бъде открито на 19 юли от 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно. Инициативата е част от кампанията „Живот с Паркинсон“, целяща да помогне на болните от Паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването. В иницитивата ще се включат и полулярни личности, сред които Сани Жекова, Ива Дойчинова, Димо Стоянов от ПИФ, Анжела Недялкова, представители на Столична Община и др.

Трасето за състезанието се разпростира от поляната в дясно от входа на Южния парк от страната на бул.Витоша, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно. Трасето е много интересно и минава през някои от потайностите, които крие Южния парк и много малко хора знаят че съществуват.

В зависимост от категорията в която участват състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо. Всеки които иска да участва в събитието може да се запише педварително или да дойде направо на място в 9:00 в старт-финалната зона. До този момент записаните са близо 70 човека, сред които има и много семейства с деца.

XCO София

ПРОГРАМА
18.07 Събота
17:00 – 19:00 Оглед на трасето и регистрация

19.07 Неделя
9:00 –11:00 Регистрация
9:00 –12:00 Тренировка
12:00 Откриване на състезанието
12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон
13:00 Старт детско състезание
14:00 Старт категория „Хоби“
15:30 Старт категория „Елит“
17:00 Награждаване

На събитието ще откриете и щанд на списание 360°, на който ще можете да се абонирате за цяла година на 360 градуса, да се сдобиете с последния брой, както и с предишни на по-ниска цена.

Списание 360°, Лято 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.