Пампорово приема голямо международно състезание в средата на юни

Планински колоездачи от 8 нации са заявили участието си в събитието до момента

0
 

Сподели

Shares
Пампорово байк фест
Пампорово байк фест

Традиционният „Пампорово Байк Фест“ ще се проведе в родопския ни курорт от 17 до 20 юни, за 7 поредна година. В програмата на събитието тази година са включени първи кръг от един от най-престижните форуми в Европа – iXS Downhill Cup, състезание от клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Виваком Даунхил Сериите за 2021 и детско състезание по спускане.

Това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от цяла Европа. До момента записани за участие са състезатели и отбори от Италия, Франция, Германия, Гърция, Кипър, Великобритания, Румъния и България, като регистрацията все още е отворена и се очаква представители и на други нации да се включат в стартовете.

Пампорово байк фест
Пампорово байк фест

В съботния ден, 19.06, ще се проведе състезанието за най-малките, кръг от Детските Даунхил Серии, а в неделя, 20.06, ще бъде основната част и финалите на iXS купата, които ще се излъчват на живо, онлайн. По традиция в рамките на фестивала, освен състезателната част, се провеждат и други съпътстващи развлекателни събития.

Трасето за състезанието е с дължина близо 2 км и е едно от най-трудните и технични не само в България, но и в района. Включва множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни, големи скокове и скални дропове.

Пампорово байк фест
Пампорово байк фест

Междувременно, в Пампорово тече подготовка за летния сезон, чието официално начало ще бъде дадено именно по време на събитието. Много изненади и иновации ще очакват всички гости на курорта – нови пешеходни и вело маршрути, наблюдателни площадки и обекти, специално разработени медицински и здравни програми, новости в Приключенски Парк Язовира, интересни събития и други.

Пампорово байк фест
Пампорово байк фест

Събитийният календар ще стартира още тази събота с традиционната кампания „Да почистим Пампорово заедно“, която се провежда всяка година съвместно с общините Смолян и Чепеларе, спортни клубове и организации, бизнеса в курорта и всички любители на Пампорово и района. Целта на събитието е да се съчетае полезното с приятното – разходка в планината с грижа за природата.

Специално за събитието лифтовете в курорта ще работят безплатно през целия ден за участниците в кампанията, а за децата до 16 години е осигурен и безплатен достъп до атракционите в парк Язовира. Всеки, който иска да се включи, е добре дошъл, като за желаещите от Смолян и Чепеларе има и организиран транспорт.

Повече информация за предстоящите събития може да намерите в официалния сайт на курорта, както и в сайта на Pamporovо Bike. Всички подробности за „Да почистим Пампорово заедно“ може да намерите в  официалната страница на събитието.

Пампорово байк фест
Пампорово байк фест

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.