Red Bull FRAGMENTS 2016

0


Дата на събитието: 30.01.2016

Сподели

Shares

Едно от най-атрактивните сноуборд състезания, организирани някога на родна почва, се завръща за втора поредна година.

На 30-и и 31-и януари фрийстайл сноуборд райдъри от Европа и България ще премерят сили в зрелищното състезание Red Bull FRAGMENTS, което ще се проведе в Боровец.

FRAGMENTS
Снимка: Бранислав Бранков, Red Bull JOURNEYversity

Най-добрите европейски карачи, изправени дъска до дъска с нашите момчета, ще могат да премерят сили, техничност и стил по трасето, което, както и миналата година, ще бъде смайващо. В него ще бъдат включени няколко линии с множество уреди, задължителната секция със стълби, но и много нови елементи, които засега остават изненада. Трасето е изготвено от екипа на Snowpark Borosport.

А как премина състезанието миналата зима, можете да си припомните от статията тук.

Форматът на Red Bull FRAGMENTS отново ще бъде отворена Rail Jam сесия. Това означава, че всеки участник сам преценява кога, как и с колко трикове да впечатли публиката и журито, разчитайки само на уменията и въображението си. Целта е всеки да покаже индивидуалността си, като сам избере броя и сложността на линиите си.

Red Bull Fragments 2015Журито, пред което фрийстайлърите ще покажат стил, трикове и креативност, отново е съставено от изявени „гурота” в областта. Към словенеца Марко Грилч и сънародника му Изток Суматич – знаменит FIS и олимпийски съдия, които оцениха уменията на райдърите миналата година, се присъединява и фрийстайл легендата Карим Ел Рафие.

30-и януари ще бъде денят, в който атлетите ще могат да „изрепетират” номерата си и да опознаят трасето в предвидените часове за тренировки. По-късно същия ден ще се проведат и квалификации, от които ще стане ясно кои са най-добрите български фрийрайдъри, които ще се борят за голямата награда на финала заедно с поканените от Red Bull атлети.

FRAGMENTS
Снимка: Емона Цончева, Red Bull JOURNEYversity

Самият финал на вълнуващото състезание ще се състои на 31-и януари (неделя), когато след зрелищно, според очакванията ни, състезание, ще разберем кой е победителят в Red Bull FRAGMENTS 2016.

Подробната програма на събитието можете да намерите на тази страница.

FRAGMENTS
Снимка: Емона Цончева, Red Bull JOURNEYversity

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.