Въздушна битка в София

0


Дата на събитието: 28.04.2018

Сподели

Shares

Внимание, вниманиеее, всички „птици“ на събрание! С голяма радост ви съобщаваме, че тази седмица над София ще се проведе чудно парапланеристко състезание.

Над София снимка: Ира Кюрпанова
Над София/Снимка: Ира Кюрпанова

От 28-и април до 1-ви май ще се проведе първото, от много години насам, парапланеристко крос-кънтри състезание (прелитане на големи дистанции)  в района на София – Въздушна битка 2018. Стартовете, които ще се ползват, са Витоша, Комини (североизток, изток), Коняво (запад-югозапад-юг) и Иглика (север-северозапад). Последните два са в непосредствена близост до Кюстендил.

Високо, в облациоте над София снимка:Ира Кюрпанова
Високо в облаците над София/Снимка: Ира Кюрпанова

Организатор на състезанието е европейският шампион в крос-кънтри парапланеризма Ясен Савов. Желанието е събитието да се превърне в приятелско съревнование, в което Ясен да може да сподели целия си опит, натрупан през годините в международни състезания по целия свят. За тази цел ще се организират подробни брифинги преди и след всяка задача, за да бъдат обсъдени и анализирани всички специфики на зададените задачи.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Освен европейски шампион, Ясен е и рекордьор на България за най-дълго разстояние, прелетяно с парапланер. 

Регистрация за участие във Въздушната битка на София може да бъде направена тук.

Важно:

В рамките на четирите дни, предвидени за състезанието, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ е дала разрешение за летене над Витоша до височина 2 600 метра .

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.