Да поговорим за бъдещето на парк „Пирин”

0


Дата на събитието: 24.11.2014

Сподели

Shares
Прозрачни планини
Снимка: Прозрачни планини

„Прозрачни планини“ канят всички, които имат отношение към бъдещето на Национален парк „Пирин“ на специална среща. Тя ще се проведе в понеделник, 24 ноември в Бетахаус София (ул. Крум Попов 58) от 18 ч. Там ще бъдат споделени гледни точки за посоката на развитие и управлението на природните ресурси на Югозападна България.

От „Прозрачни планини“ съобщиха, че вярват, че взаимодействието и обмяната на опит между държавните институции, неправителствените организации и заинтересовани граждани допринася за устойчивото управление на природните ресурси в България. Затова за тях е изключително важно да се положат усилия и да се създаде благоприятна среда за сътрудничество.

Срещата ще започне с представяне на Прозрачни планини и тяхната работа свързана с реките, горите, националните и природни паркове в Пирин, Рила, Западни Родопи и Витоша. Основен фокус на вечерта ще бъде бъдещето на Национален парк „Пирин”. Избрана е тази тема, защото в момента се изготвя Планът за управление на парка, който ще регламентира дейностите на неговата територия за следващите 10 години. Това е процес, в който гражданите могат да вземат участие и да заявят своята позиция относно бъдещето на планината – изключително природно богатство както за местното население, така и за цяла България. Ще бъдат представени два интересни казуса, като единият засяга предимно местните хора, а другият – всеки един гражданин, посещаващ Пирин за отдих и туризъм. Това са животновъдството в парка и зимните ски преходи и извънпистовото каране на ски/сноуборд. След въведението в темата, екипът на Прозрачни планини ще бъде на разположение на гостите за дискусия и разговори по всички теми, по които работят.

Прозрачни планини вдъхновява хората да действат за опазване на природата. Екипът на инициативата се състои от утвърдени експерти в сферите на биологията, устойчивото развитие и гражданското участие. Работата им включва теренна работа, изследвания и обществена работа на национално и местно ниво. Целта им е да мотивират и спомогнат участието на възможно най-голям брой хора в опазването на околната среда.

Повече можете да научите от тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.