Защо обичаш Рила?

0


Дата на събитието: 16.09.2015

Сподели

Shares

Защо обичаш Рила?

Това е мотото на обществената дискусия на Плана за управление на Национален парк „Рила“, който ще се обсъжда в зала МАТИ-Д (пл. България 1, НДК) в София на 16 септември. Началото на дискусията е в 16, а краят е планиран за 20 ч. Тези, които не участват пряко в нея, ще могат да я следят онлайн чрез YouTube канала на инициативата „Прозрачни планини“. Чрез него ще могат да се дават и становища.

Поводът за дискусията е приемането на Актуализиран план за управление на НП „Рила“ 2015 – 2024 г. Тя се организира от Коалиция „За да остане природа в България“ и е с отворена покана към всички заинтерсовани. Самият план и приложенията към него можете да намерите тук.

Периодът, в който всеки гражданин може да подаде своето становище по плана, е до 23 септември, когато в Благоевград ще се проведе общественото обсъждане на проектоплана. Обществената дискусия „А ти защо обичаш Рила“ има за цел да подпомогне гражданите да вземат участие.

„За нас е от изключителна важност да си сътрудничим с всички заинтересовани страни в дейностите по опазване на Национален парк „Рила“ и очакваме всички граждани, които се вълнуват от съдбата на Рила, да участват в обществения диалог.“ – казаха организаторите от „За да остане природа в България“.

Програма и списък на поканените участници, може да видите тук. За участие в обществената дискусия е необходимо да се регистрирате предварително, като използвате тази форма.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.