Снежинки отблизо

0
 

Сподели

Shares

Алексей Клайтов, с магията на фотографията, е успял да улови мимолетните моменти на снежинките и ги превръща в трайни снимки в близък план с хипнотизиращ ефект.

Снежинките отблизо

Снежинките отблизо

Макро фотографиите на Алексей са направени с набор от помощни средства. Той използва статив, стол, тъмна материя за фон, дървена дъска, тиксо и две макро лещи, обърнати една към друга. Снимките Алексей заснел на балкона на апартамента си в Москва.

Снежинките отблизо

Снежинките винаги са симетрични и имат по шест разклонения. Това се дължи на шестоъгълната кристална структура на обикновения лед, известен като Ih.

Снежинките отблизо

Съществуват две обяснения за симетрията на снежинките. Първо, възможно е да съществува трансфер на информация между разклоненията, така че растежът на всяко от тях да се отразява на растежа на останалите.

Снежинките отблизо

Според другото обяснение, което е преобладаващо, разклоненията на снежинките растат независимо, но в среда, която е хомогенна в мащаба на отделната снежинка, което води до висока степен на визуално подобие между тях. В по-едър мащаб различията в средата са по-големи, което води до разликата във формата на отделните снежинки.

Снежинките отблизо

Най–често се срещат снежинки с класическата шестоъгълна форма, но често се срещат и такива с формата на шестоъгълна призма, игловидни или по–сложни форми.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.