Фотоконкурс „ВИТОША“ търси най-добрите снимки в 5 категории

Отличените снимки ще бъдат публикувани в списанията "Гора" и "360°"

0
 

Сподели

Shares
Фотоконкурс "Витоша"
Дирекцията на Природен парк „Витоша“ организира фотоконкурс „Витоша“ / снимка: Йордан Дамянов

Дирекцията на Природен парк „Витоша“ организира фотоконкурс „Витоша“. Всички, които обичат фотографията и планината, могат да се включат в една от следните категории: „животни“, „хора“, „планински спортове“, „панорами“ и „отвисоко“. Изпратете своите фотографии до 31 март 2023 г. на e-mail: fotokonkurs-vitosha@abv.bg. Фотоконкурсът ще се съчетае и със Седмицата на гората през април.

В периода от 1 до 7 април 2023 г. избрани снимки ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Природен парк „Витоша“.

Участниците ще се борят за награди, осигурени от богатата витошка библиотека. Четирите най-добри кадъра ще бъдат публикувани в списанията „Гора“ и „360°“.

Кои са категориите, включени в конкурса?

  • Животни. Те са важна част от заобикалящата ни среда, а фотографията има силата да показва не само огромното им разнообразие, но и да насочва вниманието на хората към опазването на различните видове. В конкурса ще се допускат фотографии само на диви животни от Витоша. Снимки на домашни любимци и селскостопански животни няма да бъдат допускани.
  • Хора. Витоша е най-посещаваната защитена територия в България с над 3,5 милиона туристи годишно. Добрият фотограф улавя поглед, жест, или емоция, понякога по-красноречиви от думите.
  • Планински спортове. Витоша предлага над 14 вида спортни дейности през всички годишни сезони. Дали ще успеете да заснемете някои от тях?
  • Панорами. В Природен парк „Витоша“ има спиращи дъха природни гледки. Можем да ги открием при всяка разходка в планината.
  • Отвисоко.В тази категория ще се приемат снимки с дрон, а фотографите ще имат пълната свобода да намерят най-добрата гледна точка.

За участие ще се допускат само авторски снимки, нередактирани, в оригинална резолюция и формат JPG, с размер над 2000 пиксела на дългата страна.

Снимките трябва да са описани с имената на авторите, мястото на заснемане, както и с имената на хората в кадър (когато има такива, заснети в близък план – лице).

Най-добрите снимки ще послужат като илюстрации в новия сайт на Природен парк „Витоша“ (в етап на разработка) и в други публикации на ДПП „Витоша“, които винаги ще включват и имената на фотографите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.