Продукти за лавинна безопасност от Stormshop

0
 

Сподели

Shares

Безопасността в зимната планина е жизнено важна, особено при условия като сегашните. За да избегнете проблемни ситуации, трябва да можете да направите лавинен профил и да отчетете метеорологичните условия в момента, и не на последно място – да разполагате с подходяща екипировка, включваща комплект за лавинна безопасност.

Stormshop

Комплектите за лавинна безопасност включват лавинен уред, лопата и сонда. Важно е да разполагате с такъв комплект, защото статистиката на случаите на затрупани от лавина показват, че дори ако затрупаният няма несъвместими с живота травми, вероятността да бъде намерен жив бързо намалява с времето, поради изчерпването на кислорода във въздуха около него. Критично важно е човекът затрупан от лавина да бъде намерен и изровен в първите 15-20 минути, за да се увеличат шансовете му за оцеляване. Това могат да направят само спътниците му и то ако са екипирани с лавинни комплекти. Разбира се, затрупаният също трябва да има лавинен уред, включен в режим “излъчване”.

Магазинът направен от карачи за карачи Stormshop предлага качествени, надеждни продукти за лавинна безопасност:

ЛАВИННИ УРЕДИ

BCA TRACKER 2 е триантенен уред с марката ВСА. Той има бърз и прецизен процесор, моментален дисплей в реално време и лесен за работа интерфейс. Нововъведение е новият search/transmit превключвател, който е изключително лесен за употреба дори с ръкавици. Уредът индикатор за повече от едно заравяне и Special mode бутон.

BCA TRACKER 2

Тегло: 181 грама без калъф и батерии (193 грама с калъф и батерии)
Размери: 13×8.5×2.5 см
Ярки червени LED диоди
3 AAA алкално батерии
Защитен калъф
5 години гаранция

BCA TRACKER DTS е по-старият модел от BCA TRACKER 2. През 1997 г. той предизвиква революция на пазара на лавинни уреди със своята дигитална технология и две антени. От тогава до сега той остава най-продаваният лавиннен предавател в световен мащаб. Причината за това е проста – няма по-лесен за употреба лавинен уред. Изключително бърз, с много силно светещи, виждащи се ясно на много ярка слънчева светлина и неподвластни на студа диоди.

BCA TRACKER DTS

Система за търсене на няколко сигнала.
Шок резистънт
2 антени
5 години гаранция

СОНДИ

BCA STEALTH 260 CARBON PROBE е най-леката и високо технологична лавинна сонда на ВСА. Тя се отличава с изключително бърза клик система. Малко тегло благодарение на седемте си карбонови части и метално въже.

BCA STEALTH 260 CARBON PROBE

260 см дължина (42 см при сгънато положение)
Диаметър 1 см
Тегло 213 гр.
1 година гаранция
Торбичка за съхранение влиза в комплекта

BCA STEALTH PROBE 240 е алуминиева сонда от 6 части. Тя е направена от 7075 алуминий и има изключително бърза клик система и метално въже.

BCA STEALTH PROBE 240

240 см дължина (45 см при сгънато положение)
Диаметър 1.1 см
Тегло 255 гр.
1 година гаранция
Торбичка за съхранение влиза в комплекта

BCA STEALTH PROBE 270 е е алуминиева сонда от 6 части. Направена е от 7075 алуминий. Сондата има бърза клик система и метално въже.

BCA STEALTH PROBE

270 см дължина (47 см при сгънато положение)
Диаметър 1.24 см
Тегло 298 гр.
1 година гаранция
Торбичка за съхранение влиза в комплекта

ЛОПАТИ

BCA A1 EXT SYSTEM SHOVEL + SAW и изключително здрава и лека овална лопата с Т-образна дръжка. Тя е снабдена с 35 сантиметров трион за лед и дърво в дръжката. Лопатата е направена от 6061 алуминий.

BCA A1 EXT SYSTEM SHOVEL + SAW

Тежест 880 гр.
Дължина 72 см в сгънато положение
1 година гаранция

BCA B1 EXT SHOVEL е здрава и лека алуминиева лопата, направена от 6061 алуминий. Тя има здрава телескопична Т-образна дръжка.

BCA B1 EXT SHOVEL

Дължина 73 см в разгънато и 57 см в събрано положение
Тегло 595 гр.
1 година гаранция

Важно е да знаете, че при установен инцидент с лавина, е нужно:
– Първоначално определяне на района на търсене
– Лавинните уреди да са включени на приемане
– Информиране на ПСС чрез радиостанция или мобилни телефони

*Забележка. Когато търсите сигнал от лавинен уред, мобилните телефони оказват смущения. Не забравяйте обаче, че те са единствената ви връзка с ПСС или ваши приятели.

Магазин Stormshop е основан през 2008 година. В него можете да намерите интересни и разнообразни продукти – от градски дрехи и аксесоари до всякаква възможна екипировка, която да задоволи нуждите на всеки карач, насочен към сърф, скейт и зимните спортовете.

Stormshop

Offline магазинът Stormshop се намира на бул. Черни връх 80 срещу завод Витоша, а online той е на stormshop-bg.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.