Ерик Лондри – една от звездите на Банскофилмфест

0


Дата на събитието: 25.11.2017

Сподели

Shares

Ерик Макнейър-Лондри е един от необикновените приключенци, които ще бъдат сред гостите на седемнадесетото издание на Банскофилмфест. Канадецът, който е номиниран за наградата „Ловец на приключения на годината“ на Националното географско дружество на САЩ, има редица постижения в актива си. В следващите редове ще разберете и кои са те.

 

Ерик Лондри

Ерик е един от най-младите хора, които успяват да стигнат Южния полюс два пъти без предварителна организация. Приключенията му не спират дотук. Той поставя световен рекорд за преминато разстояние със ски и кайт. Канадецът успява да измине 595 км за едно денонощие. Прекосявал е Гренландия цели шест пъти. Приключенската му същност го отвежда не само по студени земи. Ерик е прекосявал и пустинята Гоби. А друга експедиция го отвежда в Арктика, където прекарва два месеца, заедно с друг пътешественик и изследовател – Уил Стигър. И не на последно място, ловецът на приключения успява да премине и един от вариантите на Северозападния проход – морският път през Северния ледовит океан покрай северните брегове на Северна Америка, през Канадския арктически архипелаг, свързващ Атлантическия с Тихия океан. Дължината му е 3300 км.

Презентацията на Ерик Макнейър-Лондри на Банскофилмфест

За да разберете повече за приключенията на Ерик и още много интересни негови истории, не пропускайте презентацията му на Банскофилмфест. Тя ще се състои на 25-и ноември от 20 ч. в голямата зала на читалище „Никола Вапцаров“, град Банско.

Ерик Лондри

Повече информация за Банскофилмфест можете да получите от сайта, а актуалната информация следете във Фейсбук страницата на фестивала.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.