Безплатно обучение по Лавинна безопасност за деца и младежи (11-12.03.2023 г.)

От Организационния комитет на Bansko Freeride World Tour Qualifier и Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС)

1


Дата на събитието: 11.03.2023

Сподели

Shares
Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС)
Курсове по лавинна безопасност / Снимка: Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС)

Организационният комитет на Bansko Freeride World Tour Qualifier и Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) организират в рамките на събитието през 2023 г. тематични събития, посветени на безопасността, с фокус върху риска от лавинни инциденти и с насоченост към деца и младежи между 10 и 18 години.

Целта на тези събития е да се работи за по-добра осведоменост и осъзнаване на проблема. Основата на събитията е програмата по инициативата на БАССЕС Лавинистика, която е специално разработена за младежи.

Програма

11.03.2023 г.

От 20:00 ч. в хотел Бяла лавина – информационна лекция, на която са поканени млади скиори и сноубордисти и техните родители. На лекцията ще бъдат разгледани основните проблеми, които водят до лавинни инциденти.

12.03.2023 г.

В планински условия в ски курорт Банско ще се проведат паралелно две събития:

  • Теренни занятия за младежи и девойки с по-слабо познаване на темата за лавините. За участие в тази група е необходимо базово ниво на каране на ски и сноуборд, което е достатъчно високо за самостоятелно спускане по ски пистите на ски курорт Банско. Не се изискват умения по извънпистово каране.
  • Теренни занятия за младежи и девойки с добри умения на каране на ски и сноуборд извън утъпкани писти и първоначален опит в тази област. За участие в тази група са необходими умения за уверено каране в необработен терен. Не се предвижда навлизане в рисковани терени. Необходимо е притежаване на личен комплект лавинна екипировка (лавинен уред, лавинна сонда, лавинна лопата) за деня.

Вижте: Три съвета за безопасност при фрийрайд

УЧАСТИЕТО Е САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ. Всеки желаещ да участва, следва да изпрати мейл на safety@befsa.com с три имена и телефонен номер на участник и родител, възрастта на участника и в коя от двете групи желае да се включи

Максимален брой участници в група: 14

Цена: БЕЗПЛАТНО, финансира се по проект ЛАВИНИСТИКА на БАССЕС.

Повече детайли за събитието и информация за записване ще намерите на сайта на Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.