Турнир с кауза с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids

Турнирът цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 от децата, част от инициативата ParaKids

0
 

Сподели

Shares

Каним ви да се включите в пърия благотворителния гейминг турнир „О, братко, къде съм?“ и да разберете колко добре познавате света и как се ориентирате в него чрез онлайн играта GeoGuessr. Ние, от списание 360 заставаме зад каузата на турнира, който не само ще провери навигационните ви умения, но и ще подкрепи проекта към Сдружение Спортен клуб „Шарк“ – ParaKids.

О, братко, къде съм?”, чийто домакин ще бъде Китодар Тодоров в своето геймърско превъплъщение – Kito Gaming, започва на 14 юни и ще предизвика популярни личности от българския спортен и културен елит да покажат умения за ориентиране и географските си познания по нашумялата в онлайн пространството игра GeoGuessr, базирана върху картите на Google Street View, в която играчът попада на произволна географска локация и неговата цел е да познае възможно най-точно къде се намира.

News Release: Турнир с кауза с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids

Турнирът, който ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming от 14 до 24 юни, от 20:00, цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, с които проектът към Сдружение Спортен клуб „Шарк“ – ParaKids работи, и да им даде възможност да участват активно в летни и зимни дейности през тази година, съобразени с техните нужди – адаптирано плуване и адаптирани ски.

“В ParaKids вярваме в непрестанната и многоаспектна промяна към по-добро, като нашата рецепта е спортът и двигателно активният живот, достъпен за всички. Спортът създава приятели, което несъмнено важи и за видеоигрите. Радваме се, че можем да споделим нашите спортни приключения и постижения с аудиторията, което ще помогне за позитивната промяна на обществените нагласи и разбиране спрямо децата и хората с различни възможности”, коментира Бояна Коцева, съосновател на ParaKids.

News Release: Турнир с кауза с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids

Посланици на турнира “О, братко, къде съм?”, който се осъществява съвместно със Списание 360 и TDB Play, са атлетът Кирил Николов – Дизела, рапърът 100 Кила, създателят на съдържание Данаил “Dido_D” Чолаков, актрисата Анжела Недялкова, общинският съветник Иван Таков, Красимира Хаджииванова – движеща сила зад проекта “Майко Мила”, лекоатлетката Карин Околие и водещият Драго Симеонов.

Те ще бъдат гости в студиото на Kito Gaming и ще премерят географските си знания в оспорвана онлайн битка между 14 и 22 юни. Грандиозният финал, който ще посочи най-добрия географ сред участниците, ще се проведе на 24 юни.

News Release: Турнир с кауза с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids

Инициативата “О, братко, къде съм?” вече е отворена за вашата подкрепа. Можете да подкрепите ParaKids с дарение и да следите информацията за турнира на http://bratko.kitodartodorov.com/

Повече за организаторите

Kito Gaming 

Kito Gaming е онлайн токшоу проект, стартиран през декември 2019 г. Той представлява пресечната точка между актьорските умения на Китодар и интереса му към видео игрите. По време на излъчванията в шоуто гостуват популярни публични личности от различни сфери – музиканти, актьори, писатели и др., както и представители на българската гейминг и е-спорт сцена.

ParaKids

ParaKids е проект към Сдружение Спортен клуб „Шарк“, по който се предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло.

Мисията на проекта е да прави спорта достъпен за всички, независимо от техните възможности, a визията е всяко дете да е двигателно активно и да има избор от разнообразни спортни дейност. ParaKids предоставя разнообразие от спортни дейности – както целогодишни занимания и тренировки, така и сезонни спортове и еднодневни събития.

News Release: Турнир с кауза с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids

TDB Play

TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронните спортове и дигиталното съдържание. Създадена през 2020-а, TDB Play развива своята дейност в Югоизточна Европа и е базирана в София. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията, както и във Facebook, Instagram и LinkedIn.

Присъедини се и официалната страница на благотворителното събитие „О, братко, къде съм“ във Фейсбуук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.