Ученици от цялата страна и чужбина могат да се запишат за Лятната академия на „Заедно в час“

Академията е безплатна и ще се проведе онлайн от 26 юли до 12 август

0
 

Сподели

Shares
Лятна Академия "Заедно в час"
Лятна Академия „Заедно в час“

За единадесета поредна година “Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас. Академията през 2021 г. ще се проведе онлайн от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък). Записването вече започна на сайта на организацията, а родителите трябва да попълнят формуляр до 15 юни.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене и да подобри подготовката на децата и младежите по изучаваните предмети. Онлайн форматът отваря академията за ученици от цялата страна и чужбина – там, където часовата зона позволява.

Часовете са водени от новите мотивирани учители в програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г.

Лятна Академия „Заедно в час“

“Пандемията от COVID-19 за втора година ни провокира да проведем академията онлайн. За нас най-важна е общата безопасност и здраве, затова няма да рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Онлайн форматът обаче ни позволява да отворим академията за ученици от цялата страна и дори от чужбина! През последната година натрупахме сериозен опит в подкрепата на учителите за преподаване онлайн и вярваме, че можем да предложим на учениците полезни, вълнуващи и приятни занимания”, споделя Мариян Ранков, ръководител “Развитие на учители” в “Заедно в час”.

Лятна Академия "Заедно в час"
Лятна Академия „Заедно в час“

Какво да очакват учениците и родителите от академията:

Заниманията са от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък) всеки делничен ден, а часовете са от 9:00 ч. до 12:30 ч. (за учениците от 1 до 4 клас часовете ще са по 30 мин., а за учениците от 5 до 12 клас – по 40 мин.) На обед след часовете за учениците има организирани свободно избираеми клубове по интереси, които се водят от самите ученици, учители или партньори на организацията.

В рамките на академията са предвидени разнообразни и забавни тематични дни, съобразени с възрастта и интересите на учениците. За родителите има две родителски срещи – преди и по време на академията, като всеки може да получи допълнителна информация за напредъка на своето дете от учителите.

Лятна Академия „Заедно в час“

Новото в академията:

За първи път разпределението по класове се прави още във формата за регистрация. Родителите и учениците избират завършен или предстоящ клас за следващата учебна година, като по този начин могат да акцентират повече върху наваксване на пропуски или подготовка за материала в новата учебна година.

Лятна Академия „Заедно в час“

В част от заниманията тази година има предвидени още спорт и упражнения за раздвижване. В академията по традиция няма домашна работа, но по желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа следобед или да се включат в допълнителни безплатни възможности от партньори и съмишленици.

ВАЖНО! За да се включи адекватно в обучението, всеки ученик е нужно да има достъп до устройство (таблет, компютър, смарт телефон) в рамките на учебните часове.

Лятна Академия „Заедно в час“

Допълнителна информация за академията родителите могат да намерят в сайта на „Заедно в час“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.