Тръгни с Google Maps по най-дългите маршрути на земята

Има ли край на света?

 
0

Сподели

0Shares
0 0

В началото на изолацията ви разказахме за базираната върху картите на Google Street View игра, с която да преборите домашната covid блокада. Сега, когато краят на амалгамата евентуално се види, ви представяме още няколко предизвикателства от Google Maps, които да разчоплят желанието ви за пътешествия…

Един от вечните въпроси на пътуващите е :

“Можем ли да стигнем до края на света?”.

Без никакъв фантастичен елемент, отговаряме:

“Да, разбира се, че можете!”

Условия на предизвикателствата

За да започнете онлайн приключението, което може да се пренесе и в реалния ви живот, е необходимо да отворите приложението Google Maps. Всяко предизвикателство се състои в това да откриете най-дългия път от точка А до точка Б, като имате предвид, че всяко има свои собствени параметри и определени правила. От изключителна важност е да спазвате условията, при изпълнение на предизвикателствата.

  • Пътят от точка А до точка Б трябва да бъде генериран през Google Maps. Това означава, че алгоритъмът не може да бъде въведен ръчно.
  • По-късата дистанция от точка А до точка Б, както и от точка Б до точка А, трябва да бъде използвана.
  • Когато имате избор между множество улици, тази, изберете тази, която е най-къса.
  • Избягването на магистрали с пътни такси, трябва да бъде изключено като опция, освен, ако не използвате опцията за предизвикателство с триточков старт.
  • При триточков старт, нямате право да направите заден ход в един и същ регион.
  • Асфалтираните улици трябва да включват опцията “ферибот”, с който може да преминете през воден източник с не повече от 10 км дистанция.

Предизвикателствата или най-дългите маршрути в Google Maps

Винаги има някой, който го е направил вече и е тръгнал да се шляе из света, преоткривайки го. В четирите предизвикателства на тази “игра” , включващи различни условия за изпълнение, има абсолютни екстремисти, които са поставили началото. А именно…

Предизвикателство №1 – най-дългият пешеходен маршрут

Благодарни сме на Джеймс Робъртсън, който е откривателят на този изтощителен 2121-километров маршрут. С кола се изминава средно за 23 часа и 20 минути. Пътят е по продължението на Австралийската автомагистрала, който се намира между горещите извори Катерние и Северозападната крайбрежна магистрала. Маршрутът е толкова дълъг, че в даден момент ще се намирате в различни часови зони.

Предизвикателство №2 – най-дългият сухопътен маршрут ( не включва използването на ферибот)

Питър Вандром пръв дава координатите на този маршрут в Google Maps. Маршрутът стартира от град Сагрес в Португалия до град Казан в Русия и е с обща дължина 15 266 км. Предвиденото време за преминаване с автомобил от точка А до точка Б е седем дни.

Предизвикателсто №3 – най-дългия сухопътен маршрут с ферибот

Най-дългият маршрут на Google Maps, включващ и ферибот, има правило, че дистанцията измината с ферибота не трябва да надвишава 25% от целия маршрут. Зашеметителните 26 340 км, изминати с кола за 359 часа са от Юнион Пойнт в Южна Африка до Мадагаскарска област в Русия.

Предизвикателство №4 – най-дългият сухопътен маршрут, генериран от три точки

Един старт, три възможни посоки, крие последният пример за най-дългите маршрути на Google Maps. За този формат ви трябват свободни 643 часа, които да прекарате зад волана или по друг начин казано – изминете ги тези само 48 504 км. Пътят стартира от Ямало Нетецки в Русия, минава през Западния бряг на Южна Африка и приключва пак в Русия, в Талон, Магаданска област.

Не забравяйте, че имате още много варианти да стигнете от точка А до точка Б. Предизвикайте се да ги откриете и да намерите следващото си приключение!

ВИЖТЕ: GeoGuessr или намери се изгубен на непознато място по света, без да излизаш от вкъщи

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.