Тръгни с Google Maps по най-дългите маршрути на земята

Има ли край на света?

0
 

Сподели

Shares

Един от вечните въпроси на пътуващите е :

„Можем ли да стигнем до края на света?“.

Без никакъв фантастичен елемент, отговаряме:

„Да, разбира се, че можете!“

Условия на предизвикателствата

За да започнете онлайн приключението, което може да се пренесе и в реалния ви живот, е необходимо да отворите приложението Google Maps. Всяко предизвикателство се състои в това да откриете най-дългия път от точка А до точка Б, като имате предвид, че всяко има свои собствени параметри и определени правила. От изключителна важност е да спазвате условията, при изпълнение на предизвикателствата.

  • Пътят от точка А до точка Б трябва да бъде генериран през Google Maps. Това означава, че алгоритъмът не може да бъде въведен ръчно.
  • По-късата дистанция от точка А до точка Б, както и от точка Б до точка А, трябва да бъде използвана.
  • Когато имате избор между множество улици, тази, изберете тази, която е най-къса.
  • Избягването на магистрали с пътни такси, трябва да бъде изключено като опция, освен, ако не използвате опцията за предизвикателство с триточков старт.
  • При триточков старт, нямате право да направите заден ход в един и същ регион.
  • Асфалтираните улици трябва да включват опцията „ферибот“, с който може да преминете през воден източник с не повече от 10 км дистанция.

Предизвикателствата или най-дългите маршрути в Google Maps

Винаги има някой, който го е направил вече и е тръгнал да се шляе из света, преоткривайки го. В четирите предизвикателства на тази „игра“ , включващи различни условия за изпълнение, има абсолютни екстремисти, които са поставили началото. А именно…

Предизвикателство №1 – най-дългият пешеходен маршрут

Благодарни сме на Джеймс Робъртсън, който е откривателят на този изтощителен 2121-километров маршрут. С кола се изминава средно за 23 часа и 20 минути. Пътят е по продължението на Австралийската автомагистрала, който се намира между горещите извори Катерние и Северозападната крайбрежна магистрала. Маршрутът е толкова дълъг, че в даден момент ще се намирате в различни часови зони.

Предизвикателство №2 – най-дългият сухопътен маршрут ( не включва използването на ферибот)

Питър Вандром пръв дава координатите на този маршрут в Google Maps. Маршрутът стартира от град Сагрес в Португалия до град Казан в Русия и е с обща дължина 15 266 км. Предвиденото време за преминаване с автомобил от точка А до точка Б е седем дни.

Предизвикателсто №3 – най-дългия сухопътен маршрут с ферибот

Най-дългият маршрут на Google Maps, включващ и ферибот, има правило, че дистанцията измината с ферибота не трябва да надвишава 25% от целия маршрут. Зашеметителните 26 340 км, изминати с кола за 359 часа са от Юнион Пойнт в Южна Африка до Мадагаскарска област в Русия.

Предизвикателство №4 – най-дългият сухопътен маршрут, генериран от три точки

Един старт, три възможни посоки, крие последният пример за най-дългите маршрути на Google Maps. За този формат ви трябват свободни 643 часа, които да прекарате зад волана или по друг начин казано – изминете ги тези само 48 504 км. Пътят стартира от Ямало Нетецки в Русия, минава през Западния бряг на Южна Африка и приключва пак в Русия, в Талон, Магаданска област.

Не забравяйте, че имате още много варианти да стигнете от точка А до точка Б. Предизвикайте се да ги откриете и да намерите следващото си приключение!

ВИЖТЕ: GeoGuessr или намери се изгубен на непознато място по света, без да излизаш от вкъщи

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.