Първото зимно Нестле за Живей Активно! събра стотици участници и посланици на зимните активности в Боровец

Александра Жекова и Йордан Йовчев се изправиха един срещу друг в сноуборд и ски предизвикателство.

 
0

Сподели

Shares

Първото зимно издание на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас събра стотици участници и посланици на зимните активности в слънчевия последен ден от февруари.

Ако Нестле за Живей Активно е двигателят на здравословния начин на живот у нас, ние спортистите сме горивото,

посочи Евгени Иванов–Пушката, който е едно от популярните лица-посланици на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас.

Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Екатерина Дафовска, волейболистът Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица–Пловдив“, Александра Жекова, най-добрият ни скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов и изпълнителите Тита и Играта се включиха в най-разнообразни зимни активности. Тита и Йордан Йовчев се качиха на ски след някои безценни съвети от Петър Попангелов, а дамите от ВК „Марица“ дръзнаха да получат първите си уроци от момичетата от Wild Berries.

Посетителите имаха възможност и да наблюдават импровизиран слалом на ски и сноуборд между Йордан Йовчев и най-добрата състезателка по сноуборд у нас Александра Жекова.

Най-малките почитатели на зимните активности правиха атрактивни снежни човеци и се спускаха с шейни, като най-смелите имаха възможност да се включат в безплатните ски уроци, осигурени от партньорите от Бороспорт. 

Екатерина Дафовска демонстрира шампионските си умения в биатлона.

Благодаря на всички, които подкрепят Нестле за Живей Активно! вече 15 години. Щастливи сме, че успяваме да вдъхновяваме стотиците присъстващи днес да бъдат активни през зимата. Заставаме пред вас със следното послание: движете се и се забавлявайте! Зимата предлага неповторими възможности за мигове със семействата ни! Насладете се на днешния активен ден в Боровец!

коментира Петър Стоилов, Главен изпълнителен директор на Нестле България. 

Oсновната цел на зимното издание на Нестле за Живей Активно! е да промени статистиката, според която 66% от хората са склонни да отложат тренировката си или изобщо да не я проведат през зимата – поради ниските температури, леда и снега. Обратно на разпространеното разбиране, че през зимата нивата на физическа активност са много по-ниски поради ниските температури и студа, участниците в първото по рода си зимно „Нестле за Живей Активно“ показаха, че зимните спортове могат да донесат не само повече изгорени калории, но и много настроение, адреналин и забавление за цялото семейство. 

Официални партньори на зимното издание на Нестле за Живей активно! са Министерство на младежта и спорта, Община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.

Повече за Нестле за Живей Активно!:

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.