Патагонска пролет

0
 

Сподели

Shares

Колкото и клиширано да звучи, Patagonia е култова марка – нещо повече – тя разбива бизнес клишетата на пух и прах и пухенки. Вече половин век компанията, основана от Ивон Ивон Шуинард, остава вярна на себе си и принципите си. Продуктите, които създава, се цели винаги да бъдат максимално изчистени като дизайн, в тях да няма нищо излишно, но да са функционални.

PatagoniaВ същото време, се търси балансът с природата, да не се създава нещо ненужно, което ще причини повече щети, отколкото ползи. Използват се рециклиран полиестер в много от дрехите и само био памук, вместо третиран с пестициди и дошъл от интензивното земеделие. Така „зелените“ идеи не оставят някъде във въздуха, както често се случва, а намират директно приложение във всичко, което излиза с етикет Patagonia.

Patagonia
Снимка: Jeff Johnson

Дрехите на Patagonia вече можете да намерите в България и в двата физически и един онлайн магазин на Basecamp. За пролетния сезон там има голямо разнообразие от якета, полари, пухинки, блузи, панталони, клинове, тениски, дори бельо и шапки.

Patagonia

Всичко в Basecamp от Patagonia можете да видите в тук, а ако искате да разгледате на живо и пробвате, можете да посетите някой от двата магазина в София. Единият се намира на бул. Ал. Стамболийски 46, а другият – на бул. Черни връх 90.

1% for the Planet
За дрехите на Patagonia и всичко останало в Basecamp вече в сила е концепцията на организацията 1% for the Planet. Така всичко, което си купите от магазини Basecamp, се връща там от където е тръгнало – в природата, защото 1% от годишния оборот се дарява за борбата с климатичните промени. Повече за организацията 1% for the Planet, създадена от основателя на Patagonia, Ивон Шуинард и Крейг Матюс, собственик на Blue Ribbon Flies, можете да научите тук.

Нов магазин Basecamp на XCoSports в София
Новият магазин Basecamp на XCoSports в София

Освен на дрехите с марка Patagonia, собственикът на Basecamp – XCoSports България, е вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на:
GoProCameras(САЩ), Scarpa (Италия), Silva (Швеция), Gerber (САЩ), DirectAlpine (Чехия), GenuineGuideGear G3 (Канада), ABS Airbag (Германия), BlueIce (Франция), Ortik (Португалия), NST Labs (France), Black Diamond (САЩ), MontBell (Чпония), Point 6 (САЩ), Ryders (Канада), Smartwool (САЩ), Chimpanzee (Чехия), LyoFood (Германия), Lupine (Германия).
За допълнителна информация – XCoSports.com и facebook.com/XCoSports.

Iceland, 2013. Patagonia
Исландия, 2013. Снимка: Patagonia

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.