Лив Сансоз и екстремният живот на ръба

Научете повече за необикновения й живот и мисията й да изкачи всички четирихилядници в Алпите за една година

0
 

Сподели

Shares

Повечето хора познават Лив Сансоз като един от най-добрите спортни катерачи през 90-те. Тогава тя успява да се превърне в световен шампион два пъти. Освен това, когато не се състезава, преминава маршрути с висока степен на трудност.

Снимка: livsansoz.net

Един ден обаче злощастен инцидент променя посоката в живота й, както и честотата, с която Лив продължава да се катери. Докато практикува на открито, партньорката й, която я осигурява, изпуска въжето. В резултат на това Лив пада директно на земята, което й причинява множество травми. Това я вади от катерачния строй за дълго време.

Упоритостта й обаче не я кара и за миг да си помисли да изостави активния начин на живот. Точно затова тя решава да пробва нещо ново. И тъй като не може да се катери, Лив започва да практикува бейсджъмпинг. Много хора са изненадани от решението й, тъй като всички считат, че тя не би се впуснала в нещо подобно. Въпреки това Лив прави множество скокове.

Лив Сансоз
Photo: screenshot/youtube

И в този спорт обаче злощастните инциденти не я подминават. Един път тя решава да скочи в тъмната част от денонощието, но това й изиграва лоша шега. Лив губи контрол и пада лошо, което води до счупване на таза й.

Поредната неприятност, с която трябва да се сблъска, е да бъде прикована на легло за минимум 3 месеца. Това обаче отново не я отказва да търси различни начини да бъде екстремна и щастлива. Все пак Лив спира с бейсджъмпинга през 2014 г.

През 2017 г., след редица други травми, тя решава, че отново трябва да предизвика себе си. Това, което избира този път, е да достигне до всички четирихилядници в Алпите за една година. Те са общо 82 и Лив иска да ги изкачи без лифтове, а от някои от тях да се спусне или със ски, или да излети с парапланер.

Лив Сансоз
Photo Credit: facebook.com/LivSansoz

Всичко започва през март преди една година. Какво се случва в рамките на този период, дали Лив успява да доведе мисията си до успех, както и всичко разказано досега, можете да видите онагледено в следващия филм, който освен с главния герой в него, ще ви впечатли и с невероятна красота.

Вижте още няколко подобни интересни истории в: Пет четирихилядника за един ден, Седемте върха на щастието и 49 върха, 1 година, 1 жена

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.