49 върха, 1 година, 1 жена

Или как Ема Свенсон иска да изкачи всички най-високи върхове в Европа за една година

0
 

Сподели

Shares

Някога замисляли ли сте се какво е чувството да стъпиш на най-високите върхове на всички държави в Европа? Звучи като амбициозен замисъл, който малко хора биха осъществили. Разбира се обаче не липсват и ентусиасти. Сред тях е шведката Ема Свенсон, която по професия е фотограф. Тя упорито ще преследва целта си да се извиси на всички най-високи върхове в Европа до 1-ви август 2018.

Emma Svensson
Photo: Emma Svensson

Историята на младата дама всъщност е доста интересна. Едва преди година тя започва да открива планинарството. Впоследствие то се превръща в една от най-любимите й дейности. В един момент осъзнава, че вече и е много трудно да спре на едно място, което я подтиква да търси нови места и приключения. Тя изкачва най-високия връх в Европа – Елбрус на 1-ви август 2017, което поражда мисълта в нея, че до 1-ви август 2018, трябва да е изкачила всички други най-високи върхове на стария континент. До този момент шведката вече има изкачени 38 от тези върхове, включително и първенецът в България и на Балканския полуостров – Мусала.

Ема Свенсон
Снимка: http://49peaks.com/

И въпреки че много хора и казват, че е жена и трудно би се справила сама в планината, Ема е решена да осъществи целта си и да покаже, че това съвсем не е невъзможно. Самата тя среща и други трудности – финансирането на приключението. За да го осъществи, приключенката трябва да продаде апартамента си. Но въпреки всичко младата дама е сигурна, че си заслужава и трудно би се отказала. Ема иска да бъде вдъхновение за други хора и да покаже, че приключенията правят живота ни много по-щастлив и пълноценен.

Emma Svensson
Photo: Emma Svensson

Пълният списък с върховете можете да видите тук, а дали шведката ще успее да се качи на всеки един от тях, тепърва предстои да разберем.

Вижте повече: Да изкачваш шестхилядници, облечен с пола

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.