Мини зареждателна станция за вода

0
 

Сподели

Shares

Венета Захариева-Нети е запален уиндсърфист, фотограф, колоездач и какво ли още не. Към списъка отскоро може гордо да добави и изследовател – тя е един от шестимата финалисти в конкурса на Explorer Bulgaria, които искат да ни покажат страната през своите очи. Преди да го направи с България обаче, Нети реши да ни покаже нещо далеч по-дребно, но незаменимо за нея – една малка бутилка, която съживява водата и духа й и винаги е с нея. Става въпрос за Flaška, която променя структурата на водата, правейки я като тази от планински извор. Тайната й е в информираното стъкло, което зарежда течността с йони. Това се случва благодарение на паметта на водата, която й дава свойството да променя структурата си под външно въздействие. Малка бутилка с интересни свойства.

Венета Захариева-Нети
Венета Захариева-Нети

Flaška е малко, компактно и аеродинамично шишенце. Точно каквото едно „спортно” бутилче трябва да бъде.

Видях го случайно, на уебсайта на 360°, и затова именно тук реших да споделя впечатленията си от него. Загледах го, понеже ми се видя бонбонесто – асоциацията беше за „желирани мечета”, вкусно някак.

Зачетох се и установих, че това е шише, което „готви водичка”. Стори ми се любопитно. Сипваш от чешмата в стъклото, и водата от тежка става лека и пивка. Почудих се, но хитрият дизайн на „шишенце в палтенце” вече ме беше спечелил. Не стига всичко останало, но можеше да бъде надписано с „Нети” и това вече ме довърши – финиширах покупката.

Flaška Branded - Моделите Flaška с неопренов калъф позволяват да бъде отпечатан върху калъфа допълнителен текст по избор
Flaška Branded – Моделите Flaška с неопренов калъф позволяват да бъде отпечатан върху калъфа допълнителен текст по избор

Вече един месец кръстосвам планините с него. Вода от чешмата не мога да пия, става ми тежко и не ми минава бързо. С някои изворни, срещнати по пътя водоеми, е същото. Обаче от Flaška всичко е перпетуум–мобилесто, т.е. задвижва те.

В началото, като всеки недоверчивец, подходих скептично. Разбира се, та никой около ми нямаше подобен „лукс”. Спечели ме много не само дизайнът, но и идеята за намаляване на пластмасата в ежедневието ми (и без това тя е навсякъде). Вярно е, пластмасовото шише е по-леко, но какво от това – вода в пластмаса и на слънце не е здравословен вариант.

Всички модели от колекцията Flaška Neo Design символизират различни елементи от природата. Избраните мотиви са изчистени, опростени и разбираеми както самата бутилка
Всички модели от колекцията Flaška Neo Design символизират различни елементи от природата. Избраните мотиви са изчистени, опростени и разбираеми както самата бутилка

Моята Flaška не замърсява, а мога да я монтирам и на колелото. Калъфа й е неопренов и това е другият лукс за мен. Освен, че изолира от топло и студено, с него Flaška се превръща в потенциален сърфист. Прекарвам голяма част от лятото си върху уиндсърфа и това за мен е важно.

Тази интересна стъклена бутилка е събрала каквото ми трябва – аеродинамика, дизайн, пречистване, БЕЗ пластмаса и, разбира се, вкусна и здравословна вода.

И макар буквичката „Н” на Нети да се отлепи, все още имам „Ети” и не смятам да се разделя скоро с тази мобилна, мини пречиствателна станция. Алоха!

Flaska

Повече за Flaška можете да научите от тук.

Магазините, в които можете да намерите Flaška са тук.
Flaška можете да купите директно и от онлайн магазина Flashka.bg, при това с 5% отстъпка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.