Седемте върха на щастието

Приключенският проект на белгиеца Жел Вейт

0
 

Сподели

Shares

Жел Вейт е един от хората, които си поставят за цел да достигнат до най-високите точки на всички седем континента. Да, това е постижение, което се е случвало неведнъж. Точно затова белгийският катерач добавя нова степен на трудност към проекта си, който той самия нарича „Седемте върха на щастието“. Приключенецът ще се опита да достигне до най-високите върхове на всички континенти, без обаче да използва моторни превозни средства, докато пътува между тях. Той ще осъществи мисията си с ходене, гребане и колоездене.

Жел Вейт
Photo: facebook.com/pg/Jelleveyt.veyt

На този етап Жел Вейт вече е стъпил на Елбрус и Еверест. До двата върха той достига, благодарение на усилията си и своето колело. В момента той е на път за Индонезия – място, което към което се отправи с гребане, за да достигне връх Пунчак Джая – най-високият в Океания.

Жел Вейт
Photo: facebook.com/pg/Jelleveyt.veyt

След престоя си там, катерачът отново ще се качи на колелото си, с което да достигне най-високата точка на Килиманджаро и Африка. При успех, следващата цел пред него ще е Маями, която да достигне отново с гребане. А от там ще се отправи към първенеца на Северна Америка – Денали, отново с колело.

Жел Вейт
Photo: facebook.com/pg/Jelleveyt.veyt

Когато дойде моментът и за южноамериканския първенец – Аконкагуа, белгиецът ще поеме по Панамериканската магистрала със своето колело.

Застане ли на финалната права, Жел Вейт ще се отправи към Антарктида и Маунт Винсън. За да достигне до там, той ще гребе по протока Дрейк и Южния океан. А по пътя до върха ще се придвижва и със ски.

Както може би вече се досещате, никой досега не е постигал нещо подобно. Предизвикателството тества силата не само на физическите възможности, но и тази на ума. Трудно е да се каже дали мисията „Седемте върха на щастието“ със сигурност ще се увенчае с успех. Но едно е ясно, случи ли се, това ще е едно от най-големите постижения в приключенския свят. А какъв е развоят на събитият по пътя на Жел Вейт, ние продължаваме да следим.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.