Надпреварата с магаре

Какво лежи в същността на Pack Burro Racing

0
 

Сподели

Shares

Как си взаимодействат хората и магаретата? Един от начините да разберете това е като се впуснете в Pack Burro Racing. Надпревара, която е не само атрактивна, но и събитие с история. История, която жителите на Колорадо почитат.

Burro e испанската дума за магаре. По наименованието на състезанието разбираме, че тези животни са не по-малко важна част от самите хора за провеждането му.

Pack Burro Racing
Снимка: gearjunkie.com

В него атлетите изминават дадено разстояние със своето магаре, което водят на въже. Условието е това въже да не бъде по-дълго от 4,6 м. Освен това друг важен момент в Pack Burro Racing е, че хората нямат право да яздят магаретата. Всъщност те могат да носят животните, но животните не могат да носят тях.

По време на надпреварата участниците трябва да контролират магаретата, които задължително трябва да имат седло с 15 кг миньорска екипировка. Атлетите могат да го натоварят и с личен инвентар, който обаче не се причислява към тези 15 кг.

По настоящем програмата на надпреварата се състои от седем събития. Най-дългото от тях е почти 50 км и се счита за ултрамаратон.

Историята на Pack Burro Racing

Състезанието е важно за хората от Колорадо, тъй като чрез него те пренасят исторически моменти в наши дни. В миналото, когато миньорите са проучвали непознати територии, са водели магарета със себе си, за да пренесат нужните провизии. И тъй като животните са били натоварени, хората не са имали възможност да ги яздят. Това е и причината състезанието да е в този формат.

Pack Burro Racing
Снимка: Wikipedia

През 2017 г. атлетите Макс Кинг и Раян Сандс също се впуснаха в интересната надпревара. Какво се случи и как изглежда събитието, можете да видите в следващото видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.