Нов рекорд за скоростно преминаване по Great Himalayan Trail

Раян Сандс и Рино Гризел победиха предишния рекорд с 3 дни

0
 

Сподели

Shares

На 26-и март ултрабегачите Раян Сандс и Рино Гризел поставиха нов рекорд за скоростно преминаване по Great Himalayan Trail. Маршрутът е дълъг 1504 км и двамата атлети успяха да го изминат за 25 дни, 3 часа и 24 минути.

Great Himalayan Trail
Снимка: redbull.com

Времето, за което Раян и Рино успяха да преминат по GHT, побеждава с три дни предишния рекорд по маршрута, който беше дело на Андрю Портър. През 2016 г. той премина разстоянието за 28 дни, 13 часа и 56 минути.

Great Himalayan Trail започва от Хилса (на територията на Непал), траверсира 1400 км през някои забележителни места в Хималаите и завършва в Пашупатинагар (отново на територията на Непал).

Една част от трасето, по което са преминали двамата бегачи, е в близост до базовия лагер на третия по височина връх в света – Кангчендзьонга. Там те са се сблъскали със сериозни изпитания като минусовите температури, които са били причина за измръзване на някои части от тялото. И въпреки това те не са се отказали и са продължили напред.

Great Himalayan Trail
Снимка: Redbull.com

По време на тези 26 дни, които бяха нужни на Раян и Рино да поставят рекорда, те не са носели със себе си спални чували и екипировка от този тип. Двамата атлети са отсядали в домовете на местните хора, които са били приятелски настроени и с готовност са им помагали с каквото могат, за да продължат напред.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.