Наближава първият столичен полумаратон

0
 

Сподели

Shares

Първият столичен полумаратон чука на вратата. Денят на надпреварата е 13-и май, а храм-паметникът „Александър Невски“ ще постави началото и ще бъде финал на едно от най-масовите и атрактивни състезания по шосейно бягане.

Първият столичен полумаратон

Трасето ще бъде с една обиколка, която ще премине през централните части на столицата, както и през някои от забележителностите на града. Освен това събитието ще включва и богата програма, по време на която ще има игри, атлетически предизвикателства за деца, както и ескпо зона с щандове на изложители. Също така е предвидена и благотворителна инициатива, която ще помогне на каузите на три фондации в страната.

Дисциплините

Три са дисциплините, в които участниците ще се впуснат в първия столичен полумаратон – 21.1 км, 10 км и 5 км. Това означава, че състезанието е подходящо както за опитни бегачи, така и за начинаещите в спорта.

Първият столичен полумаратон

Всеки участник, който реши да се включи в надпреварата, ще има възможност освен да предизвика себе си, да подпомогне и каузите на три фондации в страната. Това се случва по време на регистрацията за събитието, като всеки сам избира коя от тях иска да подкрепи с 15% от таксата. Сред тях са Фондация „Воден път“, която подкрепя деца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване, Фондация „Сийдър“, която се грижи деца с тежки увреждания, лишени от родителска грижа в гр. Казанлък и Фондация „Очи на четири лапи“, която отглежда и обучава бъдещи кучета за хора с увреждания.

Първият столичен полумаратон

„RUN4EU“ също е събитие, което ще се проведе като част от полумаратона. В него ученици и училищни отбори ще бягат в различни дисциплини 4Х5 км, 600 м, 5 км, 10 км, както и 21.1 км. Регистрацията за състезанието е безплатна. Надпреварата е организирана от Спортен клуб „Бегач“ в партньорство с Представителството на Европейската комисия и Бюрото на Европейския парламент в България.

Регистрацията за събитията на 13-и май продължава на сайта https://sofiahalfmarathon.com/, като таксите са промоционални до края на месец април. Повече информация за първия столичен полумаратон можете да намерите на официалния сайт на надпреварата, както и във фейсбук страницата й.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.