Запиши се за уъркшопите на Kongur Air Fest

0
 

Сподели

Shares
Kongur Air Fest 2017
Kongur Air Fest 2017

Световно разпознаваеми атлети на Red Bull пристигат в Петрич през месец юни (9-11.06) за тридневния фестивал Kongur Air. Тази година по време на фестивала ще бъдат проведени два уъркшопа – един за колоездачи и един за парапланеристи. Идеята на уъркшопите е опитните атлети на Red Bull да предадат знанията си на българските спортисти, желаещи да се развиват.

Конгур Air DH, Беласица, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Конгур Air DH, Беласица, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Kongur Air даунхил трасето в подножието на връх Конгур за пореден път ще предизвика уменията на планинските колоездачи. Самият замисъл на трасето е то да бъде с такава сложност, че да вдига нивото на колоездачите, каращи по него. Към това се добавя и фактът, че обучаващ атлет от страна на Red Bull ще бъде Яник Граниери/Yannick Granieri, който ще бъде подпомогнат от един от най-добрите български колоездачи и участник в изграждането на трасето – Теодор Мавродиев.

Трасе Kongur Air DH
Трасе Kongur Air DH

По време на уъркшопа ще се обърне специално внимание на техники за преминаване на характерни моменти – виражи, дропове, роуд гап и степ-ъп скокове, както и много други специфични елементи, характерни за Kongur Air DH трасето.

Планината Беласица и връх Конгур ще посрещнат участниците в уъркшопа за парапланеристи. Уникалната с острата си денивелация и голо било планина предразполага към дълги прелети, което я прави изключително подходяща за провеждане на семинар.

Yannick Granieri
Яник Граниери/Снимка: Red Bull Content Pool

Българският атлет на Red Bull – Веселин Овчаров, доказал неведнъж уменията си във въздуха и заслужил прозвището си на един от най-добрите родни парапланеристи, ще бъде пряк наставник на всички пилоти, записали се за обучението. Освен от него, парапланеристите ще могат да черпят ценен опит и от Ясен Савов – Европейски шампион в крос кънтри дисциплината за 2012 г.

Весо Овчаров
Весо Овчаров/Снимка: Red Bull Content Pool

Летателният уъркшоп ще бъде решен под формата на състезание по кроскънтри парапланеризъм. Това означава, че всички пилоти ще излитат от едно и също място, а задачата им ще бъде да преминат през няколко предварително зададени точки. През цялото време те ще получават наставления и съвети от обучаващите ментори, така че да изпълнят цялата задача.

Kongur Air Fest_by Stefan Iliev
снимка: Стефан Илиев

Местата и в двата уъркшопа са ограничени. Максималният брой парапланеристи, които ще могат да участват, е 60, а колоездачи – 30. Желаещите да участват в някой от двата семинара, трябва да се запишат предварително онлайн:
Записване колоездачи
Записване парапланеристи

При непопълнена бройка, ще бъде възможно записване и на място. Цената на всеки от уъркшопите е 90 лв. с предварително записване и 110 лв. със записване на място.

Kongur Air Fest_by Stefan Iliev
снимка: Стефан Илиев

Паралелно с двата уъркшопа, по време на Kongur Air Fest ще има още редица адреналинови забавления за всички любители на екстремните изживявания и времето, прекарано сред природата. Фестивалът ще се проведе на поляната пред хижа Беласица, а в дневната програма на феста са включени air bag, слаклайн, йога и други активности.

За всички любители на въздушните преживявания, по време на фестивала ще бъдат изпълнявани и тандемни полети с парапланер над планината Беласица. Те ще се изпълняват и в трите дни на Kongur Air Fest, но за да запазите полет е необходимо да се обадите предварително на тел. 0889 137 013.

В събота вечерта, всички посетители ще могат да се заредят с лятно настроение от артистите, които ще излязат на сцената на феста: Bobo, Skiller, Jahmmy Youth, Paraplanner, DJ Ilko.

Kongur Air Fest_by Stefan Iliev
снимка: Стефан Илиев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.