Мечта от блокчета

Фрийрън в Истанбул

Сподели

Shares
Джейсън Паул и Димитрис Кирсанидис
снимка: red bull content pool/ Джейсън Паул и Димитрис Кирсанидис на пристанище Хайдар паша, в Истанбул

Фрийрънът е вид изкуство, в което изразяваш себе си чрез движение в конкретна среда. Теренът е константа, която има ключово влияние върху финалната творба. Какво става обаче, когато можеш да моделираш и средата според въображението си? Тогава падат всички ограничения и можеш да се движиш в пълна свобода – като в сънищата, в които всичко се диктува от теб.

Видеото „Dreamland“ ни вкарва в главите и мечтите на двама професионални фрийрън атлети – немецът Джейсън Паул и гръкът Димитрис Кирсанидис. Двамата биват представени в един нов, „лего“ свят, в който могат да наредят препятствията, които измислят. Това условие отваря нови възможности, например за пробване на съвсем нови и доста внушителни трикове.

Мястото е небезизвестната гара в Истанбул „Хайдар паша“. Освен практичността й за осъществяване на този проект, самият й изглед внася една интересна визуална естетика, която се комбинира с пейзажите на омагьосващия град. А движенията на Паул и Кирсанидис на този фон изглеждат като една красива хореография от мюзикъл. Вижте сами!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.