FRAGMENTS покори Осогово и обратното

0
 

Сподели

Shares
Red Bull FRAGMENTS 2017
Симеон Митрев/ Снимка: Антон Анестиев, Red Bull Content Pool

27 родни карачи показаха умения и креативност в прекрасния ден на Red Bull FRAGMENTS 2017. Тази година състезанието се проведе в Osgovo Fun Park, което означава само едно – перфектно и предизвикателно трасе, приповдигнато настроение и незабравими емоции.

Четирима съдии – Асен Рашев, Георги Георгиев, Илиян Шишков и Стефан Попадиин, поканени от бившия европейски шампион по сноуборд слоуп-стайл Марио Беньо, определиха най-добрите 16 карачи (12 мъже и 4 жени), които се изправиха един срещу друг след квалификациите.

Red Bull FRAGMENTS Съдии
Съдиите на Red Bull FRAGMENTS 2017 Асен Рашев, Георги Георгиев, Илиян Шишков и Стефан Попадиин/Снимка: Red Bull Content Pool

Форматът на Финалите бе разделен на три етапа: старт от секция 1, старт от секция 2 и цялостно спускане за креативност на линията, където райдърите използваха цялото трасето и преминаване през избраните тръби, рейлове, туби всички уреди, построени с различни дължини и големини. Сноубордистите бяха супер надъхани и нетърпеливи да се самопредизвикват и сами вдигаха нивото по време на сесиите. Самото трасе беше изградено точно така, че да предизвика райдърите да надскачат възможностите си с всеки рън. То е изградено под ръководството и идеен проект на Марио Беньо, а уредите са подредени така, че да предизвикат участниците да избират линиите и триковете си, докато разчитат на над 10 градски фрагмента или уреди.

„Трасето е много технично, разнообразно, креативно, позволява изпълнението на различни по сложност и агресивност трикове. Имаше градация, на Финала – еуфория.“, каза един от съдиите – Стефан Попадиин, а в допълнение на думите му се включва и изказването на Петър Гьошарков, който зае второто място в крайното класиране: „Най-доброто трасе, което може да представи българската рейл джем сноуборд сцена“.

Red Bull FRAGMENTS 2017
Симеон Митрев, който зае първото място в крайното класиране/Снимка: Антон Анестиев, Red Bull Content Pool

А ето и как се оформи подиума в края на Red Bull FRAGMENTS 2017:

Първо място – Симеон Митрев, който отличи представянето си и с изпълнение на най-добър трик. Като награда за страхотното си представяне Симеон, в компанията на Марио Беньо, ще посети фън парка The Station в Германия през новия зимен сезон;
Второ място – Петър Гьошарков, който се отличи с „големи трансфери, влизания с градуси, стабилни дизастъри“; Наградата тук беше частно парти с колата на Red Bull „Алеко“ на избрана локация и дата. Така че и ние се надяваме на покана :)
Трето място – Иван Иванов от екипа шейпъри на Осогово, който също бе отличен и за „най-креативна линия“; – Неговата награда – Сезонна Карта за парка на Осогово е добре дошла на обучението му, защото както той каза: „Сега няма да трябва да копя, за да карам, а мога да уча и да карам“

Red Bull FRAGMENTS 2017
Петър Гьошарков, който зае второто място в кранйното класиране/ Снимка: Антон Анестиев, Red Bull Content Pool

За най-добро Rookie съдиите наградиха Анастас Сунков, впечатлени от разнообразието на трикове. Неговата награда е акробатичен полет с атлета на Red Bull Весо Овчаров. Специално наградена беше и Ния Лисичкова, която която както каза Асен Рашев – „прогресира по време на състезанието, отличи се сред опитните“. Ния получи награда-комплимент от Red Bull и Осогово Fun Park – сезонна карта, с пожелание да достигне нивото на момчетата следващия сезон.

gopro hero5 камера
снимка: gopro.com

FRAGEMENTS 2017 обаче не приключва със събитието от съботния ден. Още месец в мрежата ще тече конкурс за най-харесвано видео. Финалистите във FRAGMENTS ще подготвят клипове от представянето си във Финалите, а всички вие ще можете да гласувате за най-харесвано от феновете на FRAGMENTS видео на страницата на събитието във Фейсбук Състезателят, който събере най-много гласове ще спечели камера GoPro Hero5, предоставена от XcoSports.

Red Bull FRAGMENTS 2017
Победителите/Снимка: Антон Анестиев, Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.