Байк уикенд в Северозапада

0


Дата на събитието: 13.05.2017

Сподели

Shares

Пролетта е идеалното време да се отдадеш на събудената за нов живот природа, а какъв по-добър начин от едно вело пътуване из България? Ако се чудиш накъде – от Bike Ventures са ти подготвили колоездачен уикенд тур на 13 и 14-ти май из дивата естествена красота на Западна Стара планина в района на Копрен, Чипровци и Белоградчик.

Колоезеднето включва както по-лесни панорамни пътища, така и интересни и предизвикателни пътеки. Освен карането ще имаш възможността да се докоснеш и до природни забележителности като Копренските водопади и Белоградчишките скали, да научиш за богатото историческо наследство на района, и да се запознаеш с местни традиционни занаяти като автентично тъкане на килими, дърворезба, производство на домашни сладка и др.

ПРОГРАМА:

Ден 1 (13 май):
8:00 ч. – Ранен трансфер от София до местността Копрен. По пътя може да се спре в центъра за изкуства, занаяти и етнография „Училището“ в с. Меляне. Преди да се качи на велосипедите, групата ще направи разходка по една от екопътеките на Копренските водопади. Точният маршрут ще бъде определен в зависимост от нивото на групата, но ще започне с плавно изкачване по черен път, след което ще продължи или с изкачване до началото на атрактивна и технична пътека в красива букова гора, или със спускане по кратък и лесен маршрут, следващ панорамен черен път. Краят на маршрута за този ден е в гр. Чипровци, като по път може да се направи и отбивка до останките на Гушовски манастир. Вечерята е с вкусни торлашки гозби и сладки приказки.

Пешеходен маршрут: 1-1.30 ч.
Велосипеден маршрут: от 10 до 20 км с денивелация от 200 до 700 м.
Време за изминаване в зависимост от избрания вариант: от 3 до 5 часа.

Ден 2 (14 май):
След закуска се тръгва към Белоградчик, като по пътя е планирана спирка във фабриката за домашни сладка и пекарна “Синевка”. В района на Белоградчик се кара по няколко маршрута, включващи пътеки и черни пътища, минаващи покрай интересни скални групи от Белоградчишките скали. За да има повече време за спускане, ще използва бус за някои от изкачванията. При желание на групата може да се посети и крепостта Калето. Отпътуване за София около 16:00 ч.

Велосипеден маршрут: 15 – 20 км с денивелация 300 м
Време за изминаване 3-4 часа.

ЦЕНА: 150 лв.

Включва: настаняване в двойна стая със закуска и собствен санитарен възел, транспорт от София и обратно, транспорт на багажа, лицензиран планински водач, шофьор, планинска застраховка
Цената не включва: обяди, вечеря, входни такси за местни атракции и др.
Минимален брой участници: 6 души

Наем на планински велосипед hardtail с вкл. каска: 25 лв./ден
Наем на планински велосипед full suspension с вкл. каска: 50 лв./ден

20% от приходите се връщат за дейности за опазване на биоразнообразието в района.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА:
– Изправен планински велосипед, каска (ако нямате, може да наемете от нас), ръкавици, наколенки
– Малка раница за дневните преходи
– Водоустойчиво яке, спортни къси или дълги панталони за каране, връхна дреха (полар или друго)
– Обувки за колоездене, кецове с равна подметка или ниски планински обувки.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА:
– Клин за колоездене (с мека подплънка)
– Шапка, слънчеви очила
– Шише за вода
– Слънцезащитен крем

Повече информация за маршрута има тук, както и във фейсбук събитието. За записване и допълнителна информация: info@bike-ventures.com, тел. 0898419414.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.