Зарядна станция в джоба

0
 

Сподели

Shares

Мобилни приложения, GPS-и, Google maps, месинджъри – все полезни неща, без които трудно бихме се справили, особено когато сме на път. Всички те обаче имат един до болка познат проблем – батерията на устройството, чрез което ги използваме, се изтощава. Мигаща иконка с батерия, черен, безжизнен екран и електроника, която ти идва да захвърлиш в най-близката канавка. И, за да е още по-интересно – батериите имат свойството да „падат“ точно когато най-много ни трябват.

TP-LINK

За пътуващите и активни хора този проблем е още по-голям, когато не винаги има къде да се „включиш в тока“. Често падащата батерия води до един постоянен „лов“ на контакти, търсене на заведения, бензиностанции, зарядни. Какво става обаче, когато зарядната станция е в чантата или в джоба ти, винаги готова да съживи телефона, GPS-а, таблета или плейъра, независимо каква марка е и с какъв кабел се свързва? Отговорът е кратък – става лесно!

Лесно са се постарали да ни го направят от TP-LINK. Неотдавна те излязоха на пазара с два чисто нови модела универсални външни батерии. Става въпрос за TL-PB50 и TL-PB10400. Не е нужно тези конфигурации от букви и цифри да говорят нещо на някого, за да разбере, че двете външни батерии са изключително полезни и могат да ни спасят в много ситуации, зареждайки мобилните ни устройства, което ги прави направо безценни.

TL-PB50
TL-PB50

Единият модел – Power Bank 50, има жизнен цикъл, позволяващ до 500 презареждания и капацитет 10000 mAh. Батерията е с компактен и елегантен дизайн, което освен, че радва окото, е и добра новина, за всички, които пътуват често и искат да намалят обема на багажа си. Този модел е съвместим с повечето USB зарядни устройства, които имат входно напрежение 5V, включително iPhone, iPad и повечето Android OS базирани устройства. С тази батерия се решава и още един проблем – тя има два USB порта (от 5V/2A и 5V/1A), което е изключително удобно, защото позволяват едновременното зареждане на две устройства.

За да не зареждаме на сляпо пък и да знаем колко трябва да изчакаме, Power Bank 50 е снабдена с 4 светодиодни индикатора, които информират за нивото на оставащия заряд. Един от логичните въпроси е колко зареждания на телефон могат да се направят с един цикъл на тази външна батерия. Разбира се, зависи от вида, размера и капацитета на устройството, но средно могат да бъдат направени до 5 зареждания, което е безценно при по-дълги пътувания и ни дава много по-голяма свобода. Като допълнение, универсалната външна батерия разполага със защита от прегряване, късо съединение, прекомерно разреждане или презареждане, което я прави още по-надеждна и безопасна за устройствата, които ще зараждаме с нея.

TP-LINK Power Bank 50:
Капацитет: 10000mAh
Размер: 139.7 x 78.9 x 19.3 мм
Тегло: 281.3 грама
Вход: 5V/2A
Изход: 5V/1A и 5V/2A
Време за презареждане: 1A – 9 ч. и 32 минути, 2A – 6 ч. и 8 минути
Съвместимост: iPhone, iPad и повечето Android устройства

TL-PB10400
TL-PB10400

Другият нов модел универсална външна батерия, която излезе на пазара от TP-LINK, е наречена TL-PB10400. Тя също има два USB порта (5V/2A и 5V/1A) и може да зарежда едновременно повече от едно устройство. Подходяща е за богат набор от електроника, включително телефони, таблети, плейъри и други. Новият powebank спомага за намаляването на излишната загуба на енергия по време на зареждане и същевременно гарантира енергийна ефективност до 90%. И отговорът на въпроса за броя зареждания тук е – когато джаджата работи с пълен капацитет, може да зареди един смартфон или таблет от 3 до 5 пъти, в зависимост от капацитета на батерията на зареждащото се устройство. Универсална външна батерия на TP-LINK е създадена да бъде максимално удобна за пътуващите, динамични хора. За да има повече удобства за тях, тя е снабдена и с вградено фенерче, което може да се окаже особено полезно в много ситуации.

TP-LINK Powebank 10400:
Капацитет: 10400mAh
Размер: 88.8×44.3×44.3 мм
Тегло: 241 грама
Вход: DC 5V/2A
Изход: DC 5V/2A и 5V/1A
Съвместимост: iPhone, iPad и повечето Android устройства

TL-PB10400
Вграденото фенерче на TL-PB10400

Двата модела универсални външни батерии на TP-LINK ще намерите в магазините за електроника в страната.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.