Весо Овчаров събира най-добрите парапланеристи на уникално състезание в Сопот

Българския топ пилот, подкрепен от Red Bull, представя концепция за събитие, което се случва за първи път

0


Дата на събитието: 30.08.2019

Сподели

Shares
Весо Овчаров
Снимка: Igor Merk & Chris Hoyte Red Bull Content Pool

Дните между 30 август и 1 септември се очертават да бъдат много вълнуващи за парапланеризма у нас. Именно тогава българският пилот и световен рекордьор в акробатичните дисциплини Весо Овчаров ще събере в Сопот най-добрите парапланеристи в глобален мащаб за единственото по рода си състезание Red Bull Acro Cross.

Освен че това ще е първото издание на надпреврата, тя ще представи и нова дисциплина в парапланеризма – „акро крос“, която е симбиоза между двете главни направления в този спорт – крос кънтри и акробатика.

Снимка: Igor Merk & Chris Hoyte Red Bull Content Pool

Концепцията на събитието е измислена именно от Весо Овчаров и вече се радва на голям интерес. Присъствие са потвърдили няколко световни шампиони и легенди в спорта. Те са представители на повече от 10 държави, сред които Бразилия, Испания, Франция, Англия, Германия, Русия и Турция.

Събитието ще бъде част от световния календар на Red Bull, като участниците в него ще се борят за награден фонд. Основната цел обаче е да станат част от първото издание на Red Bull Acro Cross и да се запознаят с концепцията му.

Изборът на локация за провеждане на надпреварата също не е случаен. Сопот е едно от ключовите места за безмоторно летене в България. През 2013 г. именно там се проведе Световното първенство в дисциплината Cross Country , а красивата му природа и възможностите, които предлага, не спират да привличат парапланеристи от цял свят.

Официални спонсори на събитието са Лифт Сопот, Gelato and Latte и Vivacom.

https://www.facebook.com/redbullevents/videos/2143751455752985/

Повече информация за събитието можете да следите и във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.