Електрическият велосипед: Бързо, лесно, вкусно

Активни и електрифицирани на две колела

0
 

Сподели

Shares

Електрическите велосипеди набират все повече популярност. Те помагат на велосипедистите да са по-малко уморени и са от голяма полза на хора със здравословни проблеми. Елекрическият велосипед е добра причина да оставите колата си в гаража и да карате дълго из паркове и градинки. Той е отличен начин за борба със заседналия начин на живот. Дава ви възожност да сте по-спортни и да достигнете препоръчителните минимално 30 мин. активност на ден, за да сте по-здрави без да ви натоварва допълнително. 

Данните за продажби на ел. колела в много страни отразяват ентусиазма към този, сравнително нов вид транспорт, като само във Франция продажбите на ел. колела са скочили над 90% за една година.

Но дали електрическите колела правят велосипедистите мързеливи?

Въобще не! Карането на електрическо колело намалява умората и потенето, но то често просто облекчава стандартното въртене на педалите. Отличен за сърцето, както и за мускулите, този тип колоездене е все по-предпочитан, независимо дали искате да се поразходите или да предприемете по-сериозни пътешествия.

ВИЖТЕ: Велосипедно електрифициране

Електрическото колело е идеално за тези, които никога не са спортували или искат да се върнат във форма след дълга почивка.

Четири неща, на които да обърнете внимание, когато си купувате електрическо колело? 

Двигателят

Двигателят на велосипеда е монтиран на едно от колелата или на рамката. Това значи, че електронните контроли могат да включват сензор, който отчита колко здраво въртите педалите и може да прецени съответната помощ, от която се нуждаете. Центърът на тежестта е по-нисък и самият електрически велосипед става по-стабилен.

Батерията и продължителност 

Продължителността на Li ion батерията варира от степентта на необходимата скорост.  Възможно е да изминете 80 км, карайки със средна скорост 20 км/ч.

Издръжливостта обикновенно е, около 800 пълни зареждания или иначе казано около 3 години всекидневно каране. Зареждането продължава между 2 и 4 часа, зависи от батерията.

Мощността на двигателя

Мощността на мотора всъщност е неговата потенциална сила. Колкото по-голямо е теглото, което трябва да се задвижи, толкова повече мощност е необходима.Обичайно мощността на мотора е между 40-60 N/м.

Теглото

Заради двигателя, батериите и другите допълнителни компоненти електрическите велосипеди неизбежно са по-тежки от традииоционните велосипеди като средното им тегло е около 20 кг.

Цената

Тук трябва малко повече да платите, но си заслужава инвестицията. Най-ниската цена за нов велосипед е около 1200 лв. Градските модели варират между 4000 и 6000 лв, а планинските са между 5000 и 10 000 лв.

 

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.