ПРЕМИЕРА: “Последното велико изкачване” на Дните на предизвикателствата

0


Дата на събитието: 02.12.2014

Сподели

Shares

„Дни на предисвикателствата“ 2014 – това е най-големият български фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология. Тази година той навършва 10 години! „Дните“ ще бъдат между 2-ри и 4-ти декември в аула „Максима“ на УАСГ. Докоснете се до света не екстремното!

The Last Great Climb

Тази година специално място на фестивала ще има големият катерач Лео Холдинг и филмът “The Last Great Climb” (“Последното велико изкачване”), на Алистър Лий, премиерен за България. Това е разказ за едно от най-епичните приключения в съвременната планинарска история. Можете да гледате филма на втория ден от фестивала точно в 21:30ч.!

The Last Great Climb

Гост на „Дните“ е големият катерач Лео Холдинг! Той ще може лично да ни разкаже за премеждията си. Дълъг списък от впечатляващи изкачвания стоят зад гърба му. Включително Еверест по стъпките на легендарната експедиция на Малъри и Ървайн от 1924 г., както и някои от най-трудните и технични върхове и големи стени по целия свят.

Повече за Лео Холдинг можете да научите от брой Зима 2014 на списание 360°.

The Last Great Climb

Историята на “Последното велико изкачване” разказва за експедиция до величествения връх Улветана (2931 м). Екипът включва Лео Холдинг, Джейсън Пикълс и Шон “Стенли” Лиъри. Главни герои са Лео Холдинг и изпитания му екип, включващ Джейсън Пикълс и Шон “Стенли” Лиъри, в желанието да са първите, изкатерили североизточния ръб на величествения връх Улветана (2931 м) в Земя Кралица Мод, Антарктида – едно от най-трудните технически катерения в една от най-суровите среди на света.

Интервю на 360° с Лео Холдинг можете да видите тук.

The Last Great Climb

Планината Улветана е открита едва през 1994 г., и е едно от малкото места по света, където все още има неизкатервани линии, предизвикателство за най-добрите катерачи. В продължение на 35 дни екипът на Лео Холдинг трябва да се справя с екстремен студ и ураганни ветрове сред извънземната дива природа на едно от най-недостъпните места на планетата, за да осъществи успешно мечтата си – да осъществи последното велико изкачване.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.