Дни на Предизвикателствата 2012

0


Дата на събитието: 27.11.2012

Сподели

Shares

„Дни на Предизвикателствата“ е фестивал на екстремните спортове, приключенията, екологията и природосъобразния начин на живот.
Основен участник в него е публиката, онази авантюристично настроена част на обществото ни, която цяла година е трупала подвизи и в края на ноември ги споделя в разкази, снимки и филми с всички останали.

Специалният гост за 2012 г. ще бъде световноизвестната катерачка Силвия Видал.

Big wall, изкуствени опорни точки, соло – това са първите неща, които идват в главата на човек, когато стане дума за испанската специалистка по солови изкачвания Силвия Видал

Другото ексклузивно участие на „Дни на предизвикателствата” е на френския пътешественик Филип Жак.

От красивите Пиринеи френският пътешественик идва в страната ни, за да продължи след това към Азия. Целият му багаж се побира единствено върху „вярната му спътница” – количката „Одисей”. Теглейки я той прави и едно от най-трудните и забележителни пътешествия – преминава от Синайската планина в Египет до Сантяго де Компостела за 1 година. Прекосявайки 14 държави, прави 12 милиона крачки, в разстояние на 8 000 километра, с 1 количка тежаща едва 40 килограма.

Това е само част от поредицата авантюри, предприети от известния френски пътешественик, обиколил света пеш с колелото си Фидел (от фр. – верен) или теглейки количката си „Одисей”.”

В програмата на фестивала са включени прожекции на филми, дебати, изложби, представяне на оборудване за трекинг, снимки, клипове и презентации за екстремни спортове, пътувания, планинарство и приключения.

Скално катерене, боулдъринг, фрийрайд ски и сноуборд, еърборд, парапланер, спелеология и пещерно дело, колоездене, ХС маунтинбайк, алпинизъм, лонгборд, гмуркане, хайлайн, каяк в бързи води, алпийски експедиции, планински преходи и още много други.

Както всяка година сме засегнали и еко теми, както и различни инициативи в посока на опазване на природните богатства и отговорния туризъм.

Аула Максима на УАСГ, София, бул. Христо Смирненски, Лозенец

Цена за вход – 3 лева на вечер или 9 лева за трите вечери с включено колекционерско издание „360 градуса приключения“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.