Garmin Virb Elite в градски условия

0
 

Сподели

Shares

В поредицата от тестове на екшън камерата Garmin Virb Elite решаваме да изпробваме устройството в градска среда. Даваме задачата на утвърдения лонгборд и скейт карач Лозьо да си поиграе с камерата няколко дни. Ето какъв анализ и какви кадри ни представи той:

Отдавна проявявам интерес към екшън камерите и след няколко теста на различни модели реших, че искам да се сдобия със собствена. Спрях се на Garmin Virb Elite и си казах, какво пък, това може и да работи. Е, оказах се прав, характеристиките й за записване във full HD видео, 1080 – 30fps, са напълно достатъчни, за да видиш любимите си кадри в добро качество и да ги монтираш, така че да стане приятно клипче. Като добавим допълнителните видео режими (1280 × 960 – 60 fps, 1280 × 720 – 60 fps, WVGA 854 × 480 – 120 fps), лесния старт на видеозапис, стабилизацията на изображението, това я превръща в една перфектна екшън камера. Virb Elite дори е снабдена с дисплей, на който да се ориентираш „какво има в кадъра“. Всички останали функции – вграденият GPS, висотомер, скоростомер, WiFi и ANT+ интерфейс за комуникация със външни устройства, като сензор за сърдечна честота, работят доста добре и всеки може да открие тяхното приложение за себе си.

Камерата е сравнително тежка, като това най-вече се чувства при монтирането й на каската. Тогава се получават и повече вибрации.

Голямо удобство е, че без допълнителна водоустойчива кутия Virb Elite може да снима до 1 метър под вода (т.е. няма проблеми в дъжд, влага или сняг). Записът на звук е доста приличен. Така наречените маунтове (приставки за монтиране) са доста разнообразни и покриват всички идеи, които могат да ти хрумнат.

Повече за техническите параметри на Virb Elite и първите ни впечатления може да научите тук.

За себе си мога да кажа, че съм един от хората изминали най-дълги разстояния (настрани) с различни видове дъски. За опита си с камерата слагам вградения дисплей като най-голямо приемущество, с което без да използваш допълнтелни устройства (smartphone например) е лесно да видиш дали правилно си фиксирал камерата (много важно за такъв вид кадри).

Бях много приятно изненадан и от батерията, която държи дълго и нямах притеснения дали ще успея да заснема и още нещо. При записването на тракове е любопитно да видиш как изглеждат спусканиятата ти на карта. Специално за лонгборд би било полезно да се сравняват тракове от различни спускания на едно и също трасе, за да се види коя линия на минаване е по-бърза. За скейтборд – лесно можеш да запомниш нова локация, която си намерил и да я споделиш с приятели без сложните обяснения, а с проста визузлизация на карта.

Повече за работата с вградените сензори и софтуера за обработка Virb Edit може да откриете тук.

Pic_GPS_low

Как Garmin Virb Elite се държи при спускане с колело може да прочетете тук.

Снимка: Виктор Троянов
Снимка: Виктор Троянов, скейт: Цецо Васев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.