Patagonia с петиция за долината Джъмбо

0
 

Сподели

Shares

„Има много малко области като тази, останали по света, и ние трябва да ги запази за бъдещите поколения. Искам децата ми и всички в Британска Колумбия да могат да се насладят на този район, точно както бих могъл и аз сега.“

Jumbo Wild

Думите са на Скот Нидермайер – хокеист от Националната хокейна лига на САЩ и олимпийски състезател. Той е един от хилядите защитници на долината Джъмбо в Британска Колумбия, която вече 25 години е изправена пред опасността от изграждане на огромен курорт.

Дивата и живописна долина се намира високо в планините Пърсел и е обитавана от редки растения и животни, включително от мечките гризли. Въпреки отдалечеността си обаче, долината се превръща в обект на спорове и повод за протести. Причината – проектът за изграждане на The Jumbo Glacier Resort – курорт, разположен върху 6500 хектара земя, с достъп до четири глетчера с над 20 ски лифта и над 6500 легла.

Jumbo Wild

Историята на десетки години, през които скиори, алпинисти, планинари, природозащитници и първите заселници се борят срещу създаването ски курорта, е разказана в новия филм „Jumbo Wild“. Той е създаден от Patagonia и Sweetgrass Productions и има две планирани прожекции в България през януари.

Jumbo Wild

Макар и долината Джъмбо да е отдалечена и дива, нейните защитници търсят подкрепа и сподвижници от цял свят. За целта е създаден специален сайт, на който има и електронна петиция, в която всеки може да се включи, давайки своя глас срещу застрояването на Джъмбо.

Jumbo Wild
Можете да подкрепите петицията в защита на долината Джъмбо

Повече за филма можете да научите тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.