NATIONAL GEOGRAPHIC организира конкурс за най-добра снимка

Големият победител ще спечели National Geographic пътешествие до Португалия, а снимката му ще бъде публикувана в октомврийския брой на сп. „National Geographic

0
 

Сподели

Shares

National Geographic организира фотоконкурс за всички със страст към фотографията. Кандидатстването е отворено от началото на юли и ще продължи до 31 август. Всеки, който обича да разказва истории през обектива си, може да се включи, като изпрати своя снимка в следните категории – животни, хора, пейзажи и от високо. Приема се само по един кадър на участник в категория. Фотографиите за участие се подават тук

В периода от 1 до 15 септември всички получени снимки ще бъдат показани на сайта на конкурса, където ще се проведе гласуване за „Наградата на публиката“. Професионално жури също ще разгледа и оцени фотографиите и ще излъчи по един победител и един подгласник във всяка категория. Един от четиримата призьори ще бъде избран за цялостен победител на конкурса. Членове на журито са Хайме Рохо – National Geographic фотограф със страст към дивата природа, опазването на околната среда и вълнуващите истории, който е носител на редица престижни награди, включително и Wildlife Photographer of the Year; единственият български фотограф с награда „Пулицър“ Стоян Ненов, който е фоторепортер на агенция „Ройтерс“ за България; Димитър Караниколов – носител на IPA (International Photography Awards) в категория „травъл фотография“ за 2019 г., чиито кадри са били публикувани в National Geographic, Vogue, Lonely Planet и др., както и Вера Гоцева – Ломовера, която води иновативни курсове и обучения по фотография, има 8 реализирани изложби, а снимките ѝ са намерили място на страниците на The Atlantic, The Huffington Post, Der Spiegel и др.

Участниците ще се борят за впечатляващи награди, осигурени от National Geographic и Samsung. Четирите най-добри кадъра ще бъдат публикувани в октомврийския брой на сп. „National Geographic”. Големият победител ще спечели Samsung Galaxy S22 ULTRA, както и незабравимо National Geographic пътeшествие с компанията G Adventures до Португалия и ще има възможност да опознае нови култури, традиции и уникални природни и исторически забележителности. Носителят на „Наградата на публиката“ и победителите във всяка категория ще получат мобилен тeлефон Samsung Galaxy S22 ULTRA, а подгласниците им – едногодишен абонамент за списание „National Geographic“.

Фотографията е неразривно свързана с дейността на National Geographic и със стремежа към изследване и преоткриване на света около нас. Затова и категориите във фотоконкурса са вдъхновени от всичко, което ни заобикаля:

  • Животни – те са важна част от заобикалящата ни среда, а фотографията има силата да показва огромното им разнообразие, но и да насочва вниманието на хората към опазването на различните видове. В конкурса се допускат фотографии само на диви животни. Снимки на домашни любимци и селскостопански животни не отговарят на условията за участие.
  • Хора – добрият фотограф успява да улови всеки поглед и жест, които изразяват емоциите на хората. Понякога една снимка може да каже повече от думите.
  • Пейзажи – National Geographic ежедневно ни показва спиращи дъха природни гледки, които си заслужават да бъдат заснети и увековечени. Можем да ги открием навсякъде около нас.
  • От високо – тази категория е вдъхновена от една от най-впечатляващите продукции на National Geographic „Европа отвисоко“, която ни представя удивителни кадри и поглед от въздуха към традициите, иновациите и инженерните пробиви на модерните нации. Четвъртият сезон на документалната поредица започва на 18 септември. В него е подготвена специална изненада за българските зрители. По този повод всеки участник във фотоконкурса има шанса да покаже какво вижда неговият обектив отвисоко. Приемат се снимки от дрон, от пътуване със самолет или от някоя висока сграда – фотографите имат пълната свобода да намерят най-добрата гледна точка.

За участие се допускат само авторски снимки, които са създадени преди не повече от година и досега не са били публикувани и не са награждавани в други фотоконкурси. Колажи или кадри с добавени, редактирани или премахнати елементи няма да бъдат разглеждани.

Повече информация, както и всички условия на фотоконкурса на National Geographic, могат да бъдат открити на https://photocontestbg.natgeotv.com/terms. Крайният срок за участие е 31 август 2022 г. 

Резултатите от конкурса на National Geographic ще бъдат обявени на страницата на фотоконкурса през септември.

ВИЖТЕ: Представяме ви албума “Български приключенски фотографи” – новото издание на 360°!

За National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между Disney и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic Studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 133 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 езика, всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.