Размисли с Влади Донков

Сподели

Shares

Експедиция на Владимир Донков в Северния полярен кръг

През месец ноември се отваря страхотна възможност да заловим един от любимите ни фотографи между редовните му пътешествия до далечни северни земи и да почерпим добри съвети за собствените си кадри на красиви и диви места. Специалитет на Влади са експедициите – понякога и самостоятелни, до безлюдните дестинации на Арктика за улавяне на застинали от студ природни красоти. В уикенда на 12 и 13 ноември фотографът ще проведе в София платен семинар по пейзажна и травъл фотография, който си поставя за цел да ви изведе извън всички фотографски клишета. Допълнително, Влади ще ви обърне внимание за важни практически неща, като стратегията ви за пътуване с камера и снимането на терен в екстремни условия. Любопитно звучи и темата за пренасяне на настроението на пейзажа чрез технически похвати.

Ето и обяснение за това, което предстои, от самия Влади: „По време на семинара ще бъдете провокирани да разсъждавате задълбочено, да предизвиквате собствените си разбирания за творческия процес и да водите дискусии с фотограф, който не е спирал да мисли по темата вече 15 години. Фотографията е път, по който твърде много хора спират в средата на нищото или иначе казано: в комфортната си зона. А прогресът по този път се случва само след справянето с редица въпроси, много от които са неудобни за егото и изискващи да захвърляте гордостта си на автор от време на време.“

Семинарът ще се проведе в двата дни от уикенда, в споделено пространство за работа SOHO (ул. „Искър“ 4), във времето между 10.30 и 16.30 ч. Нужно е и предварителна регистрация за събитието на сайта на компанията Vertical Shot.

В случай, че не сте запознати с работата на Влади, ви предлагаме близък поглед със следващото видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.