Боровец е готов за ски сезона

Какво ни е подготвил този път първият планински курорт на Балканите?

0
 

Сподели

Shares

След успешно приключилия летен сезон, първият планински курорт на Балканите – Боровец, се подготвя усилено за новия ски сезон 2019/2020. Както винаги приоритет са пистите. През лятото и есента екипите на Бороспорт ги почистиха, подравниха, отводниха и, разбира се, затревиха, за да гарантират спиране на всякакви ерозионни процеси. Както винаги в почистването на любимите писти от камъчета активно се включиха и децата от местните спортни клубове, спонсорирани от Фондацията на Бороспорт.

Нови машини за обработка на пистите  

Новото попълнение за този сезон са две машини – последно поколение, на световноизвестната фирма „Prinoth“. Те са с най-голям капацитет и с най-голяма мощност спрямо всички предишни модели. Машините са оборудвани с лебедки, позволяващи отлично плавно движение по пистите с голям наклон.

Още оръдия за сняг 

Всяка година Бороспорт увеличава площите на изкуствено заснежаемите писти като  добавя оръдия за сняг. За новия сезон те са 14 на брой и така стават общо 190 като покриват 2/3 от ски-зоната – главно ски-центрове “Ястребец” и “Ситняково”. Увеличена е и производителността на инсталацията за изкуствен сняг, което позволява бързо заснежаване на голяма част от пистите за възможно най-кратко време.

Боровец в твоите ръце – ново мобилно приложение My Borovets

Боровец посреща сезона с ново мобилно приложение My Borovets, налично за Android и iOS. MyBorovets предоставя актуална информация за пистите и лифтовете в курорта, уеб камери, времето в момента и дългосрочна прогноза, резервиране на ски услуги, информация за актуални събития, ресторанти и възможности за настаняване в курорта, както и специални предложения и предупреждения от пистите.

MyBorovets прави още по-лесно и по-бързо презареждането на лифт картите за многократна употреба. Създавате си профил и може директно да презареждате не само вашата лифт карта, но и картите на близките ви.

5% отстъпка при онлайн зареждане

И тази година през целия ски сезон Бороспорт предлага 5% намаление на цената на лифт картата, ако заредите онлайн през сайта на Боровец или през мобилното приложение. Този комплимент от Бороспорт към любителите на ските и сноуборда  позволява на всички, закупили многократна лифт карта, да бъдат първи на пистите и да прекарат повече време по склоновете на Рила.

Купи си лифт карта от хотела

От този сезон карти за многократна употреба ще могат да се купят освен от касите на Бороспорт и директно от хотелите в курорта. Така всеки може да си зареди лифт картата онлайн докато си почива и прави планове за деня, без да се налага чакане на касите.

 Още за лифт картите

Бороспорт продължава гъвкавата ценова политика и разнообразието от 12 вида лифт карти и билети, които предлага от няколко сезона насам, включително сутрешна и следобедна, както и младежка карта до 22 години и карта 65+. Децата до 7-годишна възраст карат безплатно. Курортът предоставя и 20% отстъпка за семейни лифт карти – за двама възрастни с до 3 деца.

Много популярна е и картата за 6 непоследователни дни, която осигурява така желаната от всеки клиент гъвкавост при планиране на дните в ски-зоната.  А за запалените скиори и бордисти, които предпочитат и имат възможност да карат през по-спокойните делнични дни, Бороспорт първи въведе и ще продължи да предлага сезонната карта за делнични дни. За възрастни тя остава на цена само 500 лв., а за деца и младежи – 300 лв. Този вид карта ще се изплати буквално за 7 дни и половина. Реално, всяко каране след осмия ден ви излиза безплатно. Традиционната сезонна карта също запазва цената си – най-ниската от трите големи ски центрове в България – 1000 лева за възрастни и 700 лв. за деца и младежи.

Боровец е уникален с пистите си за нощно каране. Нощното каране е включено и в двата вида сезонни карти.

Промоционални цени на лифт карти

Този сезон Бороспорт въвежда промоционална цена на лифт картата в определени периоди през януари. В дните от 6-ти до 9-ти и от 20-ти до 23-ти януари 2020 г. (включително) всички полудневни и еднодневни карти и билети за всички възрастови групи, вкл. нощно каране, ще са с 20 процента намаление. Намалението при зареждане на този вид карти онлайн съответно става 25%.

Ако поръчате предварително Юбилейния зимен брой на Списание 360°, до 5 декември 2019 г., можете да спечелите сезонна лифт карта за делнични дни или карта за нощно каране на Боровец.

Детска ски градина

Боровец е предпочитан курорт и от семействата с малки деца заради идеалните условия, които предлага в детската ски градина. За да могат родителите да се отдадат напълно на ски удоволствието, Бороспорт предлага целодневна детска градина за деца от 4 до 7 години. Работното й време е от 8:30 до 17:00 часа и се намира се в обновения хотел „Рила“.  Тя е райско място за малките: с кът за игра, столова, стая за почивка и собствени баня и тоалетна. Освен два часа ски уроци от инструктори, специализирани в обучението на деца, детската градина осигурява и екипировка, каска и сигнална жилетка, обяд, следобедна закуска, игри и лифт карта за детски парк „Борокидс“.

Детски парк „Борокидс“

В детски парк „Борокидс“ най-малките скиорчета получават първите си уроци по възможно най-забавния начин. Ученето е лесно и бързо – на детската въртележка, между приказните герои и с помощта на ски пътеката. Паркът е за деца над 4 години и е отлично място за първи стъпки в белите спортове.

Онлайн резервации на ски услуги и оборудване

Всички, които искат да са сигурни предварително, че ще имат на разположение инструктор, лифт карта и екипировка, детска градина и ясла, както и различни пакетни комбинации, могат да направят онлайн резервация през сайта на Бороспорт: Borovets-bg.com, както и през мобилното приложение MyBorovets.

Зимни приключения

В заснежената долна част на писта “Червено знаме” е обособена специална зона за шейни, която позволява безопасно пързаляне, отделно от скиорите и сноубордистите. Зоната се заснежава и осветява и напоследък се превърна в любимо място за вечерни разходки и забавления на малки и големи.

От няколко сезона Боровец разполага и с терен за ски-бягане. Спортен център „Бистрица“ е един от най-големите терени за ски-бягане в България. Със своите 10 км трасета, центърът предлага възможност за практикуване от начинаещи и за тренировки на професионални състезатели.  Теренът е оборудван и за състезание по биатлон.

Зимните приключения в Боровец излизат и извън рамките на ски-зоната в курорта. И тази година екипът на Borovets Climbing & Mountaineering предлага ски туринг до някои от най-впечатляващите върхове в Мусаленския и Мальовишкия дял на Рила. Деветте ски-туринг маршрута са с различна трудност, но който и да изберете, незабравимото преживяване и неповторимите планински гледки са гарантирани.
А ако търсите още по-екстремно преживяване, може да летите над заснежената Рила планина с тандемен полет с парапланер или с привързан полет с лебедка.

Оpen Season

Датата за откриване на ски-зоната все още не е определена, зависи от атмосферните условия. Ако времето се задържи студено, оръдията за изкуствен сняг в ски-центрове “Ястребец” и “Ситняково” (Централен Боровец) ще работят денонощно и ще дадат възможност на лифтовете да отворят през първите седмици на декември.

Всички активности и приключения, вкл. ски и сноуборд уроци, детска градина, „Борокидс“, може да запишете онлайн или на място – в инфо центъра на Бороспорт – АДВЕНЧЪР ЦЕНТЪР БОРОСПОРТ.

Повече на: Боровец, х-л „Рила“ | 0889 607 000 | info@borovets-bg.com | www.borovets-bg.com

                      

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.