Дневниците на снежните Nine Knights

0
 

Сподели

Shares

Nine Knights е уникално спортно събитие, което има за цел да събере на едно място едни от най-добрите ски и сноуборд райдъри в света, както и едни от най-добрите фотографи и видеомейкъри. Това е една седмица изпълнена с каране, снимане и невероятни трикове, като целта на събитието е да даде възможност на самите райдъри да прогресират и да развиват спорта на по-високо ниво. На него, освен всички скиори и бордисти, е и екип на 360° ще ни направим свидетели на уникалните снежни емоции, които пристигат до нас директно от Тирол.

Nine Knights 2016
Alex Ferreira. Снимка: Nine Knights

Колкото повече се приближаваме до границата между Австрия и Италия, толкова по-упорито сякаш ни поглъща долината Веноста. Пътуваме към Watles, Южен Тирол за събитието на събитията – Nine Knights 2016 и очакваме всеки момент срещу нас да започнат да изкачат хвърчащи скиори и сноубордисти.

Nine Knights 2016
Преди бурята. Снимка: Nine Knights

Едни от най-добри атлети от света на ските и сноуборда са горе на пистата и се подготвят за сесията, която трябва да протече по залез. Огромната конструкция, изградена на една от най-живописните локации, на която се е провеждало събитието досега, ще бъде окъпана в златно за една магическа сесия.

Nine Knights 2016
Christof Schenk. Снимка: Nine Knights

Курортът обаче, вместо в златно, е окъпан в мъгла. Склоновете на планината са скрити в гъсти облаци и влажни капки започват да атакуват пистите и съоръженията. По всичко личи, че сесията по залез ще бъде сесия в мъгла.

Взимаме лифта и се насочваме към мястото на събитието. След малък траверс на склона се шмугваме под шатрата на Monster Energy. Някои от райдърите са се впуснали в разговори, шегуват се и закачат един с друх, но има и такива, които бясно се впускат в засилките си към съоръжението. Как виждат изобщо накъде да карат в тази мъгла?

Nine Knights 2016
Christof Schenk. Снимка: Nine Knights

“The Perfect Hip” се оказва наистина перфектно изградена конструкция. Дори обгърнат в мъгла, замъкът, изграден от шейпърското крю на Schneestern („Снежна звезда” от немски), блести от прецизност и креативност. Инженерната и арт мисъл на шейпърите, които поддържат парковете в курорти като Щубай, Кунертал, Монтафон в Австрия и други, видимо е на ниво, високо поне колкото самото съоръжение.

За съжаление обаче, поради лошите климатични условия сесията по залез не се състоя. И точно тогава проличава креативността и на атлетите, които намират как да се забавляват в лошото време.

Nine Knights 2016
Christof Schenk. Снимка: Nine Knights

Близо до основното съоръжение беше построен малък кикър, който се превърна в основно забавление за „про”-тата. Веднага пролича приятелската атмосфера, която цари навсякъде по време на събитието – скиори и сноубордисти си размениха екипировката и атакуваха скока в обувките на приятелите си.

Повече за Nine Knights 2016

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.