Зимна забава: Курортите с най-стръмни сноуборд писти

Време е да планувате зимната си ваканция...

0
 

Сподели

Shares
снимка: Jiro Okamoto
снимка: Jiro Okamoto

Сноубордът не е просто зимен спорт. Той е усещане, впечатление, авантюризъм, отношение и голяма доза екстремизъм.

Без значение дали сте про райдъри или обикновени бордъри, следващите места, ще ви накарат да се замислите за зимната си ваканция.

Запознайте се с няколко топ терена, които ще вдигнат адреналина ви и ще превърнат карането на сноуборд в още по-вълнуващо преживяване.

Биг Скай, САЩ

снимка: Michel Tallichet
снимка: Michel Tallichet

Докато се качвате нагоре до самотния връх на „Голямото небе“(Big sky), ще видите голяма част от екстремния терен, който ви предстои. Достигайки до върха единственият ви път надолу е по стръмни маршрути и неравен терен.

Ако имате подходящата лавинна екипировка, можете да се спуснете по Големия кулоар– извънпистов снежен коридор, който ще ви разкрие невероятни гледки и ще ви даде несравнимо екстремно усещане.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво трябва да знаем при избора на лавинна лопата и сонда?

Любимите писти на бордистите тук  включват естествената тръба, разположена  в  високоскоростния терен Swift Current, близо до Шредхорн. Тези, които искат още по-екстремно преживяване, могат да се насочат нагоре към стръмните склонове на планината Андезит.

Повече на: www.bigskyresort.com.

Ливиньо, Италия

снимка: Peter/ Flicker.com
снимка: Peter/ Flicker.com

Сноубордистите обичат Ливиньо, тъй като цените са ниски, а коефициентът за екстремно преживяване висок. Този достъпен курорт с голяма надморска височина се намира в Северна Италия, близо до швейцарската граница.

По-голямата част от склоновете са широко отворени, а в прохода за лифта Алта Ваталино, можете да се спускате около Бормио и Санта Катерина. Някои от най-трудните терени на Ливиньо са извън кабинковия лифт Мотолино.

 Повече на: www.livigno.eu/en

Майрхофен, Австрия

снимка: Howard Lloyd
снимка: Howard Lloyd

Този ски и сноуборд град в долината Цилертал е лесно достижим с влак от Инсбрук. Можете да се качите в популярната зона Герент и да си  купите Супер Ски карта Цитердал, с която да ползвате 502 км пътеки и 160 лифта. В прохода можете да карате по пътеки, движещи се от един лифт до друг. Ако се окажете в друг град, просто вземете автобус наобратно.

Ледникът Хинтертукс не е далеч, а пък паркът Ванс Пенкен в Майрхофен е възхваляван като един от най-добрите снежни паркове в Европа, където можете да се отдадете на всякакви трикове за професионалисти.

Повече на: www.mayrhofen.at

Авориаз, Франция

снимка: V.Dupé
снимка: V.Dupé

Един от първите европейски курорти, открили сноуборда – Авориаз има четири теренни парка и половина тръба. Авориаз е част от голямата трансгранична зона Порт дю Солей, която се простира във Франция и Швейцария и има общо 650 км писти. Авориаз може да се похвали с „The Stash“ – екологичен снежен парк, проектиран от бащата на сноуборда Джейк Бъртън. Неговите писти преминават през голямата гора Лендаре (Lindarets). Има модули от дърво и надписи, приканващи към опазване на природата.

Най-новата атракция е Аквариаз (AQUARIAZ) – първият аквапарк в планината, разположен на площ от 2000 м2. В него има три тематични части с гейзери, водни пързалки, изкуствени реки, акватонични зони ( джакузи, масажиращи пейки ), както и плувен басейн.

Повече на: www.avoriaz.com/ski-holidays

Нисеко, Япония

снимка: Andrew_K_Smith
снимка: Andrew_K_Smith

Според списание „Форбс“, Нисеко е вторият най-снежен ски курорт в света. Там натрупва средно 1511см сняг годишно. Град Нисеко се намира в Хокайдо, в полите на впечатляващата планина Йотей, която представлява неактивен вулкан.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 5 притеснително необичайни ски курорта

Нисеко е предпочитан най-вече заради снега с много ниско съдържание на влага, което го прави идеален за каране. Тук можете да карате сноуборд и през нощта в района на Нисеко Хирафу, защото голяма част от планината е осветена до 21:00 ч. Паркът, както и половината тръба, също осветена вечер, разполага с големи рампи и стръмни трасета.

Повече на: www.niseko.ne.jp/en

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.