С велосипед под вода ама не съвсем: Потопените пътеки на Белгия

С главите на перископна дълбочина

0
 

Сподели

Shares
Потопените пътеки на Белгия
Снимка: unusualplaces.org

Интересен проект, реализиран в Лимбург, Белгия, позволява на посетителите на резервата De Wijers да прекосят водните му пространства, върху потопени във водата велосипедни пътеки, но оставайки напълно сухи.

Потопените водни пътеки са създадени през 2016 г. с идеята да стимулират велосипедния туризъм в региона. Изпълненият с езера и блатисти местности резерват в миналото е бил труден за изследване, затова през последните 20 години местните власти ивнестират в изграждането на привлекателни за туристите колоездачни маршрути.

Потопените пътеки на БелгияПотопените пътеки на Белгия
Снимка: unusualplaces.org

Днес De Wijers предлага зашеметяваща комбинация от красиви пейзажи, езера, паркове и исторически сгради.

Потопената пътека е една от най-интересните атракции в парка. Дълга е 200 метра и е потопена на 1,5 метра във водата. Ширината от 3 метра пък позволява спокойното разминаване по нея. Проектирана е така, че да не е в ущърб на околната среда. От разстояние посетителите виждат само главите на прекосяващите я колоездачи.

Потопените пътеки на Белгия
Снимка: unusualplaces.org

Създаването на пътеката оказва благотворно влияние върху туризма в региона и привлича повече инвестиции в екологични проекти за резервата, в резултат на което се наблюдава подобрение качествата на водата и увеличаване популацията на местните земноводни.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.