Комфортно колоездене с Look

0
 

Сподели

Shares

Look 675

675 Light е шосейният велосипед от Look, който през последните години можем да забележим по маршрутите на редица големи състезания от ранга на Париж-Рубе. Една от основните причини, поради които моделът е предпочитан дори за тежки шосейни състезания, е комфортът, който велосипедът предлага по време на каране.

За конструирането на 675 Light от Look удължават и повдигат леко хоризонталната тръба. Кормилото пък е свързано с рамката с помощта на лапа (наречена от Look А-Stem), която се явява продължение на хоризонталната тръба. Използването на подобен тип хоризонтална тръба със закрепена към нея лапа е част от концепцията на марката за предоставяне на максимален комфорт по време на движение и възможно най-добра позиция на тялото по време на каране.

Look 675

Лапата е изработена от кован алуминий, а рамката и вилката на колелото са изработени от карбон (High Modulus Carbon). Look използват специална технология за нанасяне на карбоновите фибри при изработване на различни компоненти от рамките. Технологията позволява постигане на различна гъвкавост и здравина в зависимост от предназначението на конкретния компонент. 675 Light е напълно окомплектовано с Shimano Ultegra и 2х11 скорости.

Look Keo Blade Carbon

Освен, че произвеждат колела – верни помощници на колоездачите в шосейните състезания, Look са и световен лидер в производството на автоматични педали, които използват пластина, вместо стандартната пружина, за закрепване към шпайковете. Едни такива педали са Keo Blade Carbon, изработени от карбон (в корпуса) и хром-молибденова стомана (за оста). Благодарение на технологията с пластина, педалите се откопчават и закопчават по-отчетливо, а формата е по-аеродинамична. Едно от другите предимства на Keo Blade е и голямата контактна площ на платформата. С нейна помощ силата, упражнявана от колоездача, много по-лесно се прехвърля върху педалите и се предава към останалите компоненти на велосипеда.

Основни характеристики:
Резба: 9/16 X 20 мм;
Лагери: 2 сачмени лагера, 1 капсулован иглен лагер;
Височина на корпуса: 13 мм;
Контактна площ: 700 мм²;
Тегло: 110 гр (288 гр – комплекта с парчета и винтове);

Педали Look S-track

S-track, пък са педали, предназначени за кроскънтри колоездене, но подходящи и за ендуро и all mountain. Закопчаването и откопчаването става лесно и бързо с помощта на патентованата от Look S-образна пружина. Освен това, благодарение на нея се минимизира шанса от непредвидено откопчаване. Механизмът е изключително издръжлив на продължителна употреба и е тестван от технолозите на Look не само в лабораторни условия, но и в реални такива. Педалите са конструирани с възможност за монтиране на допълнителна платформа, която да увеличи контактната повърхност.

Основни характеристики:
Корпус: Композитен материал;
Дефлектор: Композитен материал;
Ос: Хром-молибденова стомана;
Резба: 9/16 X 20 мм;
Лагери: 2 сачмени лагера, 1 капсулован иглен лагер;
Височина: 12,2 мм;
Разстояние от педала до курбела: 53 мм;
Тегло: 142 гр (320 гр чифта, с парчета и винтове);

Повече информация за марката Look, описаните в статията продукти, както и още екипировка за колоездене, можем да открием онлайн тук, откъдето можем и да се сдобием с продуктите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.