Видео: Ужасяващото изкуство на фрий соло слаклайнинга!

Баланс върху опънати нерви!

0
 

Сподели

Shares

Слаклайн

Ако се чудите има ли екстремен спорт, в който в животът ви буквално да виси на косъм, то вероятно не сте запознати с ужасяващата реалност на слаклайнингa!

Слаклайн е плоска лента, опъната между два обекта. Върху нея се ходи, балансира, скача… Въобще свободни сте да изпълните всички гаври, които смятате, че умеете!

Като спорт възниква през 80-те години в Калифорния, където група катерачи започват да тренират баланса си, опъвайки лентички. В последствие тренировките стават толкова сложни, че се отделят в самостоятелен спорт с различни жанрови направления.

Най-екстремното от тях е лонглайнингът.

При това чудо на акробатичното изкуство лентата е опъната на огромни разстояния, между скали, сгради и каквото още се сетите, а височината обикновено е такава, че при падане от опънатия „косъм“ изходът дори през зимата е летален…

По същността на нараняванията и рисковете тази разновидност на слаклайнингa се нарежда до спортове като фрий соло катеренето, скачането от високи скали и… яйцата на очи (чисто визуален резултат от неправилни действия).

В следващото видео думите ни ще придобият повече смисъл, а космите ви повече изправеност. Защото ще видите едни ужасяващи изпълнения на хладнокръвни психопати, разхождащи ще се по опънатите ни, между две пропасти, нерви. При това без никаква осигуровка.

Дами и господа – ужасяващото изкуство на слаклайнинга!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.