Слаклайн – начин на употреба

0
 

Сподели

Shares

Слаклайн (Slackline) е динамичен начин за трениране на баланса, тялото и ума.

Лентата се движи динамично, улавяйки всяка вибрация и мисъл.

Слаклайн

Слаклайн е плоска лента, специално изработена за този спорт. Тя е направена от найлон или полиестер и се обтяга между два статични обекта. Главната цел е ходене, различни видове пози и трикове върху лентата. Всеки може да намери своя собствен стил и начин за тренировка. Това е един доста атрактивен и лесно достъпен спорт за всяка възраст. За разлика от вървенето по въже, което ни е познато от много повече години, то слаклайн се е развил в ранните години на 80-те. Група от катерачи в Калифорния опъват своите ленти, за да тренират баланса, координацията и рефлексите си. Оттам слаклайн намира своите различни стилове:

Най-разпространеният слаклайн стил е триклайнинг (tricklining). Усещането при него е повече като на батут или трамплин, но са нужни много повече концентрация и равновесие. Лентата се опъва ниско до земята и динамичният й характер позволява огромно разнообразие от трикове. Най-често срещан е по градини, паркове и плажове.

Уотърлайнинг (Waterlining) – е лента опъната на безопасна височина и място над водата. Един чудесен начин да научите нови трикове или да направите водното изживяване още по-забавно.

Фрийстайл слаклайн – при този стил лентата е по-разпусната, което дава възможност за люлеене и придава различна динамика. Чувството е идентично с това на спортове като сурф, сноуборд и скейтборд. Много от спортистите практикуват Фристайл слаклайн за подобряване собствените си умения.

Лонглайн (Longlining) са дълги ленти натегнати чрез специална екипировка. Целта е ходене по лентата, статични трикове както и динамични в края на където е по-обтегната.

Йога слаклайн – движенията и позите от йогата се пренасят върху лентата. Слаклайн е активна медитация наред с всички други спортове. Всеки може да намери баланс в живота, откъсвайки се от забързаното ежедневие, медитирайки върху лентата.

Хайлайн (Highlining) – това е кулминацията на този спорт. Лентата е опъната нависоко и на дълги разстояния. Нужна са група от професионалисти (катерачи и slackliners), които със специална екипировка да инсталират и обезопасят Highline. Това е най-екстремният вид слаклайн.

Каквото и да правите, не забравяйте, че застраховката е много важна! Нашите приятели от Parana много добре знаят това и по тази причина са помислили за всеки един детайл, който ще бъде във ваша полза при използване на услугата. Гъвкавост (или активиране, само когато ви трябва), сключване по всяко едно време и изцяло онлайн са само част от положителните ѝ характеристики. Научете повече за тях от тук и не се колебайте да се застраховате, защото сега ви даваме промо код “360”, с който ще получите 10% отстъпка от редовната ѝ цена!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.