Хайдушка пътека, маунтинбайк и Massive Attack

1
 

Сподели

Shares

Тук звучи Teardrop на Massive Attack, но не затова споделяме това видео. Искаме да го видите, защото тези момчета са маунтинбайк ентусиасти (Мартин Колев на колелото, Владимир Оронов зад камерата), които се спускат по трудната Хайдушка пътека над Сливен. Носят си каските и разбират от музика!

Мартин се занимава любителски с маунтинбайк от 4 години, а видеото е заснето този юни месец. По отношение на маршрута Мартин ни сподели: „Това е пешеходен маршрут, от който 75% могат да се карат сравнително лесно, a останaлите 25% са много трудни за минаване. В първата част на клипчетo са заснети точно тези 25%. За да се кара такъв тип трасе, на 100% се изисква техничност и баланс, включително и при изкачване. То е емблематично за местата, по които обичам да карам.“ Постепенно Мартин осъзнава страстта си именно към подобен тип технични пътеки и вече е в постоянно търсене на следващите.

Ние завъртаме Massive Attack още веднъж и очакваме ново видео следващия път, когато Мартин завърти педалите.

Хайдушка трейл видео
Снимка: YouTube скрийншот Haidushka Trail

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Здравейте, от гр.Сливен съм и също карам маунтинбайк, навсякъде, по наще планини и баири. Много добре познавам маршрут-а „Хайдушка пътека“, карам го. Това което сте показали на видеото(между другото много добре е заснето и монтирано), е едва около 5% от най-хард местата по пътеката. Тази пътека в над 75% е DH/Freeride трасе, при това с най-висока трудност.
    Сори, но не мога да повярвам на думите Ви:
    „Това е пешеходен маршрут, от който 75% могат да се карат сравнително лесно, a останaлите 25% са много трудни за минаване. В първата част на клипчетo са заснети точно тези 25%. За да се кара такъв тип трасе, на 100% се изисква техничност и баланс, включително и при изкачване.“
    Нека да не се лъжем и превъзнасяме. :) Наблюдавал съм даунхил карачи с по-големи способности и стаж от Вашите, по това трасе, дори и те много се затрудняват. А частта с „изкачване на пътеката“, ако ще и да е най-добрия XC/AM/Trail/Ednduro/Freeride ездач с най-скъпия и добър велосипед е мисия невъзможна. С носене на байкове-те от долу до горе съм съгласен, така става.
    Извинявайте ако съм Ви засегнал, малко или много, но бъдете реалисти. С добри намерения съм спрямо Вас. Дано се видим по-пътеките. :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.