Най-добрите приключенски дестинации: Карибите

0
 

Сподели

Shares

Карибите може да не ви звучат като най-екстремната дестинация, а по-скоро като далечно екзотично място за почивка и релакс, но всъщност крият много повече в себе си. Като начало, Карибският регион включва групи острови между Северна и Южна Америка, сред които Бахами, Куба, Доминикана, Барбадос, Пуерто Рико и много други. Освен зрелище и красота, островите предлагат и голямо разнообразие от дейности и забавления, които биха били по вкуса на всеки авантюрист.

Република Доминикана

Говорейки за острови, безкрайни плажове и океан, първото, което ни идва наум, са водните спортове. Специалитет на Доминисканската република са перфектните условия за сърф и кайт. Естествено защитените от рифовете води и въздушните течения, особено през месеците февруари-март и май-август, правят този регион от Карибските острови идеален за любителите на тези водни спортове. Живописната държава крие в себе си още гъсти тропически джунгли, неповторими водопади, реки и пещери. В общи линии това е перфектното място, на което можете да се наслаждавате на всякакви авантюристични дейности на открито.

Република Доминикана
Снимка: pixabay.com
Кайманови острови

Каймановите острови са най-предпочитаната дестинация в Карибско море за любителите на гмуркането. Всъщност сами по себе си те са група от 3 острова, наречени Голям Кайман, Кайман Брак и Малък Кайман. Основен фактор водите им да бъдат сред най-добрите за гмуркане е уникалната гледка, която разкриват, както и чистотата на кристалното море. Изпълнени са с подводни стени, украсени с корали, както и многообразие от красиви морски обитатели, сред които множество костенурки. Именно те са причината в миналото Кайманските острови да носят името Лас Тортугас. Ако освен на приключенията и гмуркането, сте почитатели и на екзотичната кухня, тук можете да пробвате и месо от костенурка. За предпочитане е да планирате екскурзията си през месеците декември-април, тъй като тогава метеорологичните условия са най-благоприятни, а през останалото време от годината е доста дъждовно.

Бахами

Бахамите също са любима дестинация на гмуркачите, стига да не ви е страх да плувате с акули…или с прасета! Все още е загадка как точно са се озовали там, но плаващите прасенца са станали неизменна част от острова.

Бахами
Снимка: pixabay.com

Бахамите предлагат още страхотни круизи около острова и малките му съседи в близост, които съчетават в себе си възможността да се научите да задвижвате и управлявате платната на лодката, да се срещнете с уникалните диви морски обитатели, да плавате с каяк или да гребете, да откривате нови хоризонти. Сред най-туристическите и посещаеми острови е Насау, където се намира един от най-известните хотели в света Atlantis Resort. Там можете да се насладите на едно малко по-различно занимание, което обаче също ще вдигне адреналина ви, защото именно в грандиозния комплекс се провежда известният ежегоден турнир по покер на PokerStars, носещ името „Карибско приключение“.

Ямайка

Освен родина на Боб Марли и регето, Ямайка е прочута и с уникалния си релеф. „Сините планини“ се славят с най-високия връх на Карибите – 2256 м. Изворите и водопадите, спускащи се от планините и превръщащи се в реки, в съчетание с гъстата тропическа растителност, биха привлекли всеки любител на височините и хайкинга. Все пак някои диви места не са препоръчителни за обиколка без екскурзовод, който познава добре маршрута.

Аруба
Аруба
Снимка: pixabay.com

Ако сте се изморили от предните приключенски дестинации и искате да завършите спокойно почивката си, Аруба е идеалното място за тази цел. Там са едни от най-хубавите и предпочитани плажове в цял свят заради кристалната вода и белия ситен пясък, а най-голямата атракция са розовите им обитатели – птиците фламинго, с които неминуемо ще се срещнете.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.