До най-високите точки на всички 50 щата за 21 дни

Атлетът Колин О'Брейди реализира скоростното постижение преди броени дни

0
 

Сподели

Shares

Преди броени дни Колин О’Брейди се превърна в най-бързия човек, който достига до най-високите върхове на всички 50 американски щата. Той осъществи постижението за едва 21 дни, 9 часа и 54 минути.

Това е един от големите успехи, който някога е реализиран в северноамериканските планини. Причината е, че за да се постигне нещо подобно, трябва да се достигне и до върхове като Денали (най-високият в Северна Америка). А за изкачването на самия шестхилядник и други върхове от негови ранг е нужна не само физическа издръжливост и желание, но и алпийска подготовка.

Колин О'Брейди
Photo: © COLIN O’BRADY/redbull,com

През годините 273 човека са се справили с предизвикателството да достигнат до най-високите точки на 50-те щата. Не е ясно дали и колко от тях са тръгвали с целта да поставят скоростен рекорд, но се знае, че броят им не е голям. Времето, което им отнема, да осъществят постижението обаче, е много повече от тези 21 дни, за които О’Брейди се превръща в рекьордьор.

Колин О'Брейди
Photo: © COLIN O’BRADY/redbull,com

Може би вече се досещате, че подобни събития са съпътствани от много безсънни нощи, хиляди пропътувани и избягани километри и дори намесата на природните стихии. Следващите няколко интересни факта, ще дорисуват картината в главата ви как изглежда подобна експедиция:

*О’Брейди е пропътувал над 16 хиляди километра за тези 21 дни.

*Най-дългият му преход е бил 26 часа, като голяма част от разстоянието, той е изминавал с бягане. Това се случва в Уайоминг, когато атлетът е трябвало да достигне най-високия връх на щата – 4210-метровият Ганет. Достъпът до него е по-труден, тъй като е отдалечен връх, което означава, че О’Брейди, е трябвало да измине 32 км, докато стъпи на най-високата му точка.

*В рамките на тези 21 дни Колин О’Брейди е използвал 8 различни вида обувки (включително и ски обувки, за да се спусне със скиот Денали).

Photo: © COLIN O’BRADY/redbull.com

*Най-големият брой върхове, които атлетът е достигнал в рамките на 24 часа, е 6. Това се е случило на 1-ви юли, когато е стъпил на най-високите точки на Флорида, Алабама, Мисисипи, Мисури, Арканзас и Луизиана.

*Природните стихии също са се намесили в плановете на О’Брейди. Гръмотевична буря е причинила горски пожари, поради което пътят към връх Уитни е бил затворен точно в момента, когато атлетът се е отправил натам. Затова той е трябвало да пренареди графика си и да изчака резрешение от Националния парк, за да продължи към изпълняването на целта си.

Колин О'Брейди
Photo: © COLIN O’BRADY/redbull.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.